Ljubljana, četrtek, 27. julij 2017, 20:38

Več kot 400 zbranih na pikniku družin Aninega sklada

V Dolenjskih toplicah danes poteka tradicionalno srečanje družin Aninega sklada. Srečanje, na katerem se jih je zbralo več kot 400, je namenjeno druženju z dobrotniki ter med družinami, pa tudi izmenjavi izkušenj.


Poslovila se je velika zagovornica družine Marija Maučec Suša

Poslovila se je Marija Maučec Suša, ki je več let delovala na področju družinske pastorale, mnogi pa so njeno delo prepoznavali tudi preko Družinskega centra Betanija. Kot so leta 2006 zapisali v katoliškem tedniku Družina je bila Marija Maučec Suša ena tistih žensk, ki je s svojim delom, sposobnostmi, pa tudi z materinskim čutom pomagala graditi Cerkev, ki je vedno bolj zatočišče iščočih in tistih v stiski.


VIDEO: Janša: SDS edina politična sila, ki lahko stvari spremeni na bolje

Člani SDS so se v Bovcu zbrali na 22. tradicionalnem letnem taboru stranke, kjer se srečujejo tudi občinski odbori SDS. Predsednik stranke Janez Janša je v svojem nagovoru poudaril, da je SDS na prihodnje parlamentarne volitve programsko pripravljena. Ob tem pa dodal, da je SDS "edina politična sila, ki lahko stvari v Sloveniji spremeni na bolje".


Zrak v Zalogu brez škodljivih snovi; gasilci čistijo požarišče

Gasilci so ponoči na kraju obvladanega požara, ki je v podružnici podjetja Ekosistemi v Zalogu pri Novem mestu izbruhnil v četrtek, gasili tlečo maso iz plastičnih odpadkov in lesnih sekancev, jo premetavali in odvažali na deponijo. Do jutra so počistili približno tretjino požarišča, z enakim delom bodo nadaljevali ves dan. Meritev zraka pa kažejo, da v njem ni škodljivih snovi.


Tonin: Ko se bližajo volitve, poslanci postanejo razumnejši

Poslanci so že teden dni na parlamentarnih počitnicah. Ko se bodo vrnili v državni zbor, jih čaka dinamično obdobje. Tako vsaj ocenjuje vodja poslancev NSi Matej Tonin. Prepričan je, da bodo v letu pred parlamentarnimi volitvami odnosi v koaliciji bolj napeti, a to po njegovem ne pomeni, da bo razpadla. Obeta si tudi večjo verjetnost za sprejetje kakšnega opozicijskega zakona.


Poletno srečanje družin Aninega sklada

Družine Aninega sklada se bodo na tradicionalnem poletnem druženju v Dolenjskih Toplicah zbrale pod geslom Ljubezen lahko v vsakem domu ustvari košček nebes (Phil Bosmans).


Pregled domačih dogodkov od petka, 14. julija do petka, 21. julija 2017

29. teden leta 2017 je minil v znamenju arbitraže, terana, Mercatorja pa tudi novega požara na deponiji za odpadke.


Kovačič o odločitvi ustavnih sodnikov: Mislil sem, da bo zmagala pamet

Ustavno sodišče je zavrnilo pobudo predsednika gibanja Davkoplačevalci se ne damo Vilija Kovačiča o datumu referenduma o drugem tiru. Vse kaže, da bomo o tem vprašanju odločali 24. septembra, čeprav si je Kovačič s somišljeniki prizadeval, da bi bilo glasovanje na dan predsedniških volitev. Kovačič je prepričan, da odlok o razpisu referenduma o drugem tiru diskriminira tiste, ki bi želeli sodelovat v kampanji, saj bo njen začetek segel v čas dopustov. A večina na ustavnem sodišču je prepričana, da to ne pomeni, da bo onemogočena oziroma neučinkovita, saj imamo na voljo sodobno tehnologijo. Prav tako dodaja, da bo v čas dopustov padla le četrtina kampanje. Kovačič je razočaran.


Župnija sv. Jakoba v Škofji Loki praznično obarvana

V cerkvi sv. Jakoba v Škofiji Loki bo v nedeljo ob 15. uri velika slovesnost, na katero se farani pripravljajo že dlje časa. Domačinka Helena Eržen bo izpovedala večne zaobljube kot sestra uršulinka, slovesnost bo vodil škof Franc Šuštar. Ves teden so v ta namen pletli vence, pred cerkvijo pa so postavili mlaje. Vence so ženske iz vse Loke, ne glede na župnijske meje, pletle v nunski cerkvi. Ta je običajno zaprta, tokrat pa je bila vse dneve odprta in si jo je v tem času ogledalo približno 300 turistov.


Lurški kaplan Šlibar ob sklepu romanja: Velike reči nam je Gospod storil

Slovenci se danes vračajo iz romanja v Lurdu. Letos je romal z bolniki, pomočniki, z zdravstvenim osebjem in z dvema duhovnikoma, upokojeni ljubljanski nadškof Alojz Uran.


Novejše novice | Starejše novice