Ljubljana, ponedeljek, 24. april 2017, 21:00

Akcija »Pomagaj preživeti« za slovenske družine in posameznike v stiski

Slovenska karitas že deveto leto zapored začenja z dobrodelno akcijo »Pomagajmo preživeti«. Ta je namenjena materialni pomoči v obliki hrane in plačila položnic za osebe, ki so v težavah zaradi brezposelnosti ali prenizkih dohodkov.


Novič ostaja v priporu, na Pahorja in nadškofa Zoreta v zvezi s primerom naslovljeno odprto pismo

Poročali smo, da je sodnica Špela Koleta dr. Milka Noviča na veliki četrtek spoznala za krivega umora nekdanjega direktorja Kemijskega inštituta dr. Janka Jamnika in mu izrekla 25 let zaporne kazni. Prav tako mu je do pravnomočnosti sodbe odredila pripor, na kar so Novičevi zagovorniki vložili pritožbo. Ker so jo na ljubljanskem okrožnem sodišču zavrnili, bo, tako kaže, o tem odločalo ustavno sodišče.


NSi: Gospodarski program 2.0

Nespodbudno poslovno okolje, visok javni dolg in negativni demografski trendi so po mnenju Nsi ključni gospodarski izzivi. Stranka zato predlaga vrsto reform za 7 ključnih področij: davke, gradbeno in delovno zakonodajo, javno upravo, pokojninski sistem, zdravstvo in družinsko politiko.


Neža, deklica, ki si je izborila življenje, se vrača v Slovenijo

Potem ko smo jeseni na Radiu Ognjišče spremljali boj staršev male Neže Arnolj za njeno življenje in nato njeno pot na zdravljenje v tujino, sta nam sedaj mama in oče male deklice potrdila, da Neža po malih korakih napreduje. Zato se ta teden vrača nazaj v Slovenijo. Obenem pa se zahvaljujeta vsem, ki ste Neži nesebično pomagali s prispevki, dobrimi mislimi in molitvami.


Teološki simpozij tokrat o pomenu nežnosti

V Stični je dopoldne potekal Teološki simpozij, ki ga bodo jutri pripravili še v Mariboru, v četrtek v Vipavi in 3. maja v Veržeju. Letos bodo predavanja osredotočena na temo »Nežnost in Božja nežnost.« Predavanja bodo slonela na papeževi apostolski spodbudi Amoris laetitia, in bodo nadgradnja preteklega »leta usmiljenja«. Profesorji so o nežnosti spregovorili s treh vidikov: psihološkega, filozofskega in teološkega.


Katoličani in pravoslavni skupaj za veliko noč

Veliko noč smo tokrat obhajali skupaj s pravoslavnimi brati. V Mariboru se je zato velikonočne procesije udeležil paroh Srbske pravoslavne Cerkve Sava Kesojević. Na kratko je nagovoril vernike v stolnici in jim voščil blagoslovljene praznike ter požel dolg aplavz. Blagoslovljene praznike mu je voščil tudi mariborski nadškof Alojzij Cvikl.


Med vigilijo zagorelo ob cerkvi v Višnji Gori

Kot je poročanje Dolenjskega lista povzel spletni portal Družine, je prav v času velikonočne vigilije ob višnjegorski cerkvi zagorela župnijska stavba ob župnišču.


Velikonočni čas naj bo čas oznanjanja veselega sporočila

Na velikonočni ponedeljek želimo kristjani utrditi našo vero v vstalega Jezusa tudi na ta način, da veselo novico o vstajenju podelimo s prijatelji in se skupaj z njimi veselimo. O tem, kako naj bi to sporočilo prenesli v vsakdanje življenje, predvsem pa do ljudi, ki so okrog nas smo vprašali nekatere slovenske škofe.


Škofje ordinariji pri prazničnih mašah Gospodovega vstajenja

Na veliko noč podoživljamo največji čudež in temelj naše vere, ki je vstajenje Jezusa Kristusa od mrtvih. Skrivnost vstajenja lahko razumemo samo v moči vere, ki je presežni Božji dar. Slovenski škofje ordinariji so tudi letos dali vsak svoj poudarek temu prazniku. Poglejte in preberite, na kaj so med drugim opozorili?


Škof Jamnik za ETV: Da bi prišlo do sprave, si morata podati roki tista dva, ki sta v konfliktu

Ljubljanski pomožni škof Anton Jamnik pa je ob letošnji veliki noči spregovoril za televizijo ETV. V skoraj uro dolgem pogovoru je predstavil svoj pogled na tako imenovano spravno slovesnost v Kočevskem Rogu, ki pa to ni bila. Ponovil je, da je šlo zgolj za spominsko sveto mašo, ne pa za spravno dejanje, saj je to proces, ki traja in dodal, da Cerkev ni bila predmet sprave.


Novejše novice | Starejše novice