Ljubljana, ponedeljek, 28. maj 2018, 07:15

Med vigilijo zagorelo ob cerkvi v Višnji Gori

Požar ob višnjegorski cerkvi
Foto © druzina.si

Kot je poročanje Dolenjskega lista povzel spletni portal Družine, je prav v času velikonočne vigilije ob višnjegorski cerkvi zagorela župnijska stavba ob župnišču.

"Gori štala, pojdite umaknit avtomobile!" je bila informacija, ki so jo med sobotno velikonočno vigilijo oznanili vernikom v polni višnjegorski cerkvi. Verniki so iz cerkve odhiteli na parkirišče in premikali vozila v neposredni bližini goreče župnijske stavbe. Streho so v nekaj minutah zajeli ognjeni zublji.

Gasilci PGD Stična, Višnja Gora, Kriška vas, Vrh nad Višnjo Goro ter Ivančna Gorica so požar povsem ukrotili šele proti jutru. Prve ugotovitve kažejo, da je bil požar, podobno kot 7. aprila v Cerkljah na Gorenjskem, podtaknjen. Tudi s Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da je bil požar posledica kaznivega dejanja in da nadaljujejo preiskavo suma kaznivega dejanja požiga.

V poslopju in dvorani so imeli mladi shranjene pripomočke za oratorij in pasijon, vse je zgorelo. Uničeno je tudi ostrešje. Sreča v nesreči je bila, da so trije dragoceni oltarji, stari dvesto in več let, ki so bili začasno pospravljeni v pritličju, ostali nepoškodovani; pred uničenjem jih je obvarovala betonska plošča.

Požar ob višnjegorski cerkvi
Požar ob višnjegorski cerkvi

Vir: druzina.si, foto: gasilci na FB


Ne spreglejte: