Ljubljana, petek, 26. maj 2017, 04:02

Do novele zakona o zdravstveni dejavnosti kritični celo koalicijski poslanci

Poslanske skupine so bile med prvo obravnavo predloga novele zakona o zdravstveni dejavnosti kritične do predlaganih rešitev. Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc je poudarila, da z novelo, ki med drugim posega na področje koncesij, nadzora in oglaševanja v zdravstvu, ohranjajo solidarno javno zdravstvo. Tako koalicijski kot opozicijski poslanci pa so menili, da rešitve ne prinašajo celovitih rešitev, ki bi odpravile najbolj pereče težave v zdravstvu.


Jože Dežman opozarja na nevzdržen položaj komisije

Predsednik komisije za reševanje vprašanj prikritih grobišč Jože Dežman opozarja, da se je komisija znašla v položaju, ko zakonskih in poslovniških obveznosti ne more izpolnjevati. Grozi ji namreč, da letošnjega programa ne bo mogla izvesti.


Nadškof Zore se je udeležil posaditve drevesa miru

Ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore se je včeraj na povabilo islamske skupnosti udeležil zasaditve drevesa miru, ki so ga predstavniki cerkva in verskih skupnosti v Sloveniji posadili na gradbišču Islamskega kulturnega centra v Ljubljani.


Praznik Marije, Pomočnice kristjanov

Obhajamo praznik Marije, Pomočnice kristjanov, ki jo slovenski kristjani še posebej častimo in se ji priporočamo. Tudi letos smo se že na predvečer praznika Slovenci doma in po svetu v molitvi povezali pred podobo Marije Pomagaj z Brezij. Tam je včeraj sveto mašo daroval škof Franc Šuštar, danes dopoldne pa škof Anton Jamnik. Danes so se začele slovesnosti tudi v župniji Marije Pomočnice na Rakovniku v Ljubljani, sicer pa milostna podoba Marije Pomagaj počiva v marsikateri cerkvi ali kapeli doma ali pri izseljencih.


Marija tudi danes dela čudeže

Na predvečer praznika Marije z Brezij, ki varuje slovenski narod in slovenska izročila v svetu, že 41. let zapored obhajamo tako imenovani večer krščanskih izročil. Povabljeni smo, da ga preživimo v molitvi in pogovoru o tem, kar nas je v verskem, kulturnem in narodnem smislu oblikovalo skozi stoletja. Osrednja slovesnost bo nocoj na Brezjah, ki je povezana z zahvalnim romanjem Radija Ognjišče k svoji zavetnici.


Je obseg požara v Kemisu posledica neustreznega skladiščenja?

Prebivalci Vrhnike še čakajo na podatke o tem, kako močno je prizadeto lokalno okolje, potem ko je pred dobrim tednom dni gorelo v podjetju za predelavo kemičnih odpadkov Kemis. Rezultati analize vzorcev tal s štirih bližnjih lokacij bodo po napovedih znani jutri, predstavili jih bodo strokovnjaki Agencije za okolje, Nacionalnega inštituta za javno zdravje in Direkcije za vode. Spregovorili bodo tudi o čiščenju v požaru onesnaženega potoka Tojnica, kjer so dozdajšnje meritve že potrdile prisotnost velike količine pesticidov, med drugim atrazina, ki je v Sloveniji že 15 let prepovedan. Presežne vrednosti nekaterih so ugotovili tudi v Ljubljanici.


Dobrote slovenskih kmetij že 28. povezale kakovost in domačnost

Na Ptuju so v nedeljo zaprli tradicionalno že 28. državno razstavo Dobrote slovenskih kmetij, na kateri so slovenske in zamejske kmetije do predstavljale skoraj 1200 različnih izdelkov. Vodja Kmetijsko-gozdarskega zavoda Ptuj in organizacijskega odbora razstave Peter Pribožič je za naš radio ob sklepu prireditve izrazil zadovoljstvo, da je razstava katere pokrovitelj je bil tudi Radio Ognjišče uspela.


Glas življenja 2017

Zavod Živim nocoj ob 19.30 v Antonovem domu na Viču pripravlja tradicionalni koncert Glas življenja. Skupaj z odličnimi glasbeniki želijo pripraviti večer, ki bi poslušalce napolnil z veseljem do življenja, da bi tako to veselje ponesli še drugim.


SDS za sejo odbora na temo požara v Kemisu

Mineva teden dni od obsežnega požara v podjetju Kemis na Vrhniki, krajani pa še vedno ne vedo, kako močno ogroženo je njihovo zdravje zaradi gorenja nevarnih odpadkov. V SDS so vložili pobudo za razpravo o okoljskih posledicah požara na pristojnem odboru Državnega zbora.


AVDIO: Karitas v Vrbju pri Žalcu vodi program socialnega vključevanja

Pred letom in pol so na Škofijski Karitas Celje začeli s projektom socialnega vključevanja. Najprej so se dejavnosti, ki jih je organizirala Karitas, udeležili samo štirje ljudje, danes jih pride v enem dnevu tudi do dvajset.


Novejše novice | Starejše novice