Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović
Papež Frančišek (foto: Radio Vatikan)
Papež Frančišek

Avdienca: Če nam je Bog zagotovil, da nas nikoli ne bo zapustil, česa bi se torej bali?

Svet | 26.04.2017, 12:14 Marjana Debevec

»Jaz sem z vami vse dni do konca sveta«. To Jezusovo zagotovilo, polno upanja, je bilo vodilo tokratne papeževe kateheze. Naš Bog namreč ni oddaljen, ampak ima ljudi tako rad z nežno ljubeznijo, da se ne more ločiti od njih, je zatrdil sveti oče.

Ljudje smo navajeni podirati vezi in mostove, On pa ne, je zatrdil Frančišek. Če se naše srce ohladi, Njegovo še vedno ostane žareče. Bog nas vedno spremlja, tudi če mi po nesreči pozabimo nanj.

Naše življenje je po papeževih besedah podobno potovanju. Ne postanemo zreli moški in ženske, če ne zaznamo privlačnosti obzorja, kamor naj bi kot narod prispeli. Vendar pa, kot že rečeno, na tej poti nismo nikoli sami. Bog namreč po papeževih besedah poskrbi za vse naše potrebe ter nas ne zapusti v času preizkušenj in teme. »To gotovost moramo gojiti v našem srcu, da se ne bi nikoli ugasnila

Naše upanje pa ne smemo zamenjati z občutji tistih, ki si želijo svet spremeniti le s svojimi močmi. Krščansko upanje namreč temelji v gotovosti v tem, kar je Bog obljubil in uresničil v Jezusu Kristusu. »Če nam je On zagotovil, da nas ne bo nikoli zapustil; če se vsak poklic začne s povabilom: 'Sledi mi', s katerim, nam zagotavlja, da bo vedno pred nami; zakaj bi se torej bali?«.

Kristjani lahko zato hodimo povsod, tudi v ranjenem svetu in upamo. Prav tam, kjer vlada tema naj bi namreč po papeževih besedah ohranjali prižgano luč.

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...