Ljubljana, sreda, 20. september 2017, 00:27

Papež si je v Kolumbiji privoščil kar nekaj kosov potice

Papeževe besede o spravi, ki jih je izrekel v Kolumbiji, so zelo aktualne tudi za razmere v Sloveniji. O tem je v pogovoru za naš radio spregovoril tajnik na nunciaturi v Kolumbiji, slovenski duhovnik dr. Matjaž Roter. Povprašali smo ga tudi o potici, ki sta ga za papeža spekli hči in tašča Marka Vombergarja, fotografa, ki je za katoliški portal Aleteio pokrival papežev obisk.


Kolar Celarčeva kljub kritikam ostaja na položaju

Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc je ob koncu 15-urne seje DZ uspešno prestala glasovanje o interpelaciji, ki so jo vložili poslanci SDS. Interpelacijo je podprlo 23 poslancev.


Islamska država svojo ideologijo širi preko družbenih omrežij

V oddaji Pogovor o smo tokrat gostili švicarskega ekonomista Phillipa Ehrenzellerja, ki kot posvečeni v Gibanju fokolarov že skoraj 20 let deluje na Bližnjem vzhodu. Najprej je živel v Egiptu, zatem pa v Jordaniji. Pogovarjali smo o posledicah Arabske pomladi, življenju kristjanov v teh trpečih deželah, vzrokih za vojno v Siriji in posledicah ideologije, ki jo širi Islamska država.


Narod, ki ima otroke, ima upanje

Papež Frančišek je pri današnji splošni avdienci strnil vtise s svojega 20. mednarodnega potovanja. V zvezi s 50-letno vojno med gverilci in vlado je dejal, da je hudič v Kolumbiji ustvaril delitve, a ni zmagal. Kolumbijce je označil za narod, ki je kljub velikemu trpljenju vesel. In ima otroke, kar mu daje upanje za prihodnost.


Slovenija v polfinalu evropskega prvenstva

Košarkarji Slovenije so se uvrstili med štiri najboljše ekipe na 40. evropskem prvenstvu v Istanbulu. V četrtfinalu so premagali Latvijo s 103:97.


Ministrica Milojka spet na tnalu

Državni zbor se bo jutri sestal na izredni seji, tokrat bodo že drugič v tem mandatu pod drobnogled vzeli delo ministrice za zdravje Milojke Kolar Celarc. Presenečenj verjetno ne bo, za interpelacijo ni napovedana zadostna podpora.


»Nisem videl stekla in bum«

Papež Frančišek je po koncu 20. mednarodnega potovanja, ki ga je vodilo v Kolumbijo, tudi tokrat imel tiskovno konferenco na letalu. Odgovarjal je na vrsto vprašanj o aktualnih temah – od evropske in ameriške migrantske politike, groženj Severne Koreje, razmerah v Venezueli in podnebnih spremembah do udarca, ki ga je utrpel v glavo.


Reforma rimske kurije: Delo Sveta kardinalov skoraj končano

Papež Frančišek, ki se je danes vrnil iz Kolumbije, si očitno ne bo vzel nobenega premora. V Vatikanu namreč do srede zaseda Svet devetih kardinalov, običajno pa se je teh srečanj udeleževal tudi sveti oče. Tajnik tega sveta, msgr. Marcello Semeraro, je v pogovoru za Radio Vatikan dejal, da je njihovo delo za reformo rimske kurije skoraj končano.


Papež v Cartageni: Za spravo niso dovolj dogovori med politiki, potrebno je spravno srečanje

Papež Frančišek je končal petdnevni obisk Kolumbije. Zadnji včerajšnji dogodek je bila sveta maša v Cartageni, pri kateri je Kolumbijce pozval, naj naredijo prvi korak k miru. Pri opoldanski molitvi je molil tudi za mirno rešitev krize v sosednji Venezueli.


Papež blagoslovil temeljni kamen doma za brezdomce

Papež Frančišek je zadnji dan svojega obiska Kolumbije odpotoval v mesto Cartagena, kjer je najprej blagoslovil temeljne kamne za domove društva Talita Kum, ki bodo sprejeli brezdomce.


Novejše novice | Starejše novice