Ljubljana, sobota, 17. marec 2018, 13:15

Na voljo je mobilna aplikacija radia Ognjišče

Tik pred začetkom letošnjega radijskega misijona smo pripravili android aplikacijo, ki poleg poslušanja našega programa v živo omogoča tudi dostop do zadnjih novic in različnih drugih radijskih vsebin, ter poenostavlja možnost stika z nami.


Vabljeni na romanje v Fatimo

20. in 21. oktobra vas, ob 101. obletnici Marijinih prikazovanj v Fatimi, vabimo na romanje v to največje portugalsko romarsko središče. Tam se je Marija, 13. maja 1917, prvič prikazala trem pastirčkom in od takrat je Fatima zaslovela po vsem svetu. Romanje bo vodil škof Metod Pirih.


Svetovalnica: Program Svit rešuje življenja

O programu Svit in raku na debelem črevesu in danki smo že veliko govorili, a vedno znova je pomembno opozoriti na dejstva. Z nami je bila Tjaša Jerman z Inštituta za nacionalno zdravje.


V nedeljo se začne 13. radijski misijon

V cvetnem tednu, od nedelje 18. do sobote 24. marca, pripravljamo letošnji Radijski misijon. Živeti s Sv. Duhom, Moški in duhovnost, Kristjani v družbi, Vsakomur se lahko zalomi, Priprava na spokorno bogoslužje, Bolniki so del telesa Cerkve ter Materinstvo in duhovnost so naslovi razmišljanj, ki bodo zaznamovali posamezne dneve.


VIDEO: Oglašanja ob Tednu katoliškega šolstva iz Maribora

Na Radiu Ognjišče že ves teden podrobneje spremljamo utrip katoliških šol. Pripravili smo več oddaj, rubrik in danes tudi celodnevna oglašanja, z namenom predstaviti delo in življenje na katoliških zavodih v Sloveniji.


Pogovor o na temo katoliškega šolstva

Predstavniki katoliških vzgojno izobraževalnih ustanov Anton Česen, Ivan Štuhec, Peter Polc in Vladimir Anžel poudarjajo, da njihove ustanove v vzgojno izobraževalnem procesu strmijo k odličnosti in si prizadevajo za prenos krščanskih vrednot. Ob tem pojasnjujejo, da se v vrtcih, osnovnih šolah in gimnazijah trudijo za celosten razvoj otrok in mladostnikov, da bodo ti v prihodnosti prispevali k skupnemu dobremu. O omenjenem in še nekaterih temah so v tednu katoliškega šolstva spregovorili za oddajo Pogovor o.


Čustev ni mogoče uravnati, reakcije pa lahko

V oddaji Za življenje smo po daljšem obdobju v živo gostili specialnega pedagoga Marka Juhanta. Staršema z Gorenjske je svetoval glede odnosa med sorojencema, mami 7-letnika o motivaciji, odgovoril je tudi mami glede rešitve spora med starejšima, že odraslima otrokoma; kako postopati, če je enoletni otrok navezan bolj na očeta kot na mamo ...


Juhant: Ženskam vidnejšo vlogo v Cerkvi

Post, radijski misijon ter položaj žensk v svetu in Cerkvi so bile teme tokratne oddaje »Spoznanje več, predsodek manj«. Z nami je bil profesor dr. Janez Juhant.


Naš gost: Duhovnik med prostitutkami

Pater Jean-Philippe Chauveau ima močno oznako, ki opisuje njegovo današnje poslanstvo: duhovnik med prostitutkami. Prav tako močno, kot je njegova zgodba. Nasilno otroštvo, ki ga v obratnem sorazmerju zaznamuje vzgojna vloga staršev in prisotnost alkohola. Vsej kaotični zmedi, spolni zlorabi, skrajnim razmeram v katoliškem internatu navkljub se njegova življenjska zgodba neverjetno zasuka. Pot, ki je premočrtno vodila v prestopništvo, zlorabe, kriminal,... ga pripelje do odločitve za duhovništvo. Danes je pater Jean-Philippe eden izmed tistih oznanjevalcev vere, ki so svoje življenje posvetili ljudem z obrobja družbe.


S. Nikolina: Trud in vztrajnost sta poplačana

Kaj storiti, če se maščoba pri cvrtju peni? To je bilo eno od vprašanj današnje Svetovalnice. Naša gostja je povedala, da se to dogaja tudi njej, a je ne ustavi pri delu. Tako je svetovala tudi poslušalki.


Novejše novice | Starejše novice