Ljubljana, četrtek, 26. april 2018, 07:52

21. obletnica oddajanja na internetu

15. aprila 1997 smo postali prva slovenska radijska postaja, ki ste ji lahko prek interneta v živo prisluhnili kjerkoli po svetu, 24 ur na dan. V teh enaindvajsetih letih so se zgodile številne tehnične spremembe in izboljšave našega oddajanja, vse z namenom, da bi naš glas lahko slišali v čimboljši kakovosti in na vseh mogočih napravah in odjemalcih. Od letos je poslušanje mogoče tudi z mobilno aplikacijo radia Ognjišče na vseh android napravah.


Za ljubezen je značilno, da ne ukazuje

Ljudje imamo do sebe velika pričakovanja. Svojo vrednost merimo po tem, kar nam uspe narediti glede na našo ocenjevalno lestvico, s katero smo nenehno v odnosu. Če bi bila naša ocenjevalna lestvica preprosta, da bi želeli biti samo čimbolj v ljubezni in odprtosti, si ne bi tako zapletali življenj. »Kadar smo v drži ljubezni in odprtosti, smo spravljivi, znamo počakati, sprejemamo svoje meje, vemo, da ne moremo ukazovati«, je v sobotni oddaji »Za življenje, za danes in jutri« povedala Alenka Rebula.


Priložnost za mlade

Trajna in zanesljiva delovna mesta so glavna skrb mladih. Podatki kažejo, da smo v Sloveniji po deležu začasnih in prekarnih oblik zaposlitve med mladimi v evropskem vrhu.


Bodimo veseli in aktivni

Maturanti Škofijske klasične gimnazije so se konec marca odpravili na svojo zadnjo strokovno ekskurzijo v Asissi in Rim. Skupaj s Frančiškom so odkrivali svoje poslanstvo, v Koloseju podoživljali okus kruha in iger, na grobu apostolov prosili za potrditev njihove vere. Med številnimi privlačnimi rimskimi znamenitostmi so poiskali grob sv. Stanislava, na katerem so se s kardinalom Francetom Rodetom zahvalili za leta, preživeta pod njegovim varstvom.


Janez E. Rus: Slovensko voščilo "samo da bi bil zdrav" je za kristjana premalo

Rane so vstopna točka napredovanja v veri, je bil glavni poudarek tokratne oddaje Globine, v kateri je voditelj Blaž Lesnik gostil duhovnika Janeza Evangelista Rusa. Kaj je bolezen, kaj je duhovno zdravje in kje lahko dobimo popotnico za naprej, prisluhnite v posnetku oddaje.


Prvo mednarodno projektno srečanje Eurostronomia

V spomin na prvi vesoljski polet okrog Zemlje danes obeležujemo Mednarodni dan vesoljskih poletov s človeško posadko. Leta 1961 je Jurij Gagarin kot prvi človek obkrožil naš planet.


Poslovil se je svečenik slovenske govorjene besede Mirko Mahnič

Minulo soboto, 7. aprila 2018, je zemeljsko pot sklenil Mirko Mahnič. Bil je srednješolski profesor, gledališki lektor, režiser, prešernoslovec, dramatik, pisatelj in še kaj, predvsem pa pričevalec za lepoto govorjene besede z izostrenim čutom za jezik.


Zelenjavna Svetovalnica s sestro Nikolino

Je že tako, da rdečo nit kontaktnih oddaj določate poslušalci. Tudi pri oddajah s sestro Nikolino je tako. Potem ko smo prejšnjič, to je bilo v velikem tednu, govorili o pripravi jedi za velikonočni žegen, je tokrat na vrsto prišla zelenjava: od solate do omake iz regrata, grahove juhe, ješprenja z zelenjavo, omake iz jajčevcev, brokolijev narastek ...


P. dr. Gostečnik: Ločita se mož in žena, ne oče in mama

Izkušnje ločencev bi lahko primerjali s prevaro na veliki četrtek in trpljenjem na veliki petek. P. Christian Gostečnik je v oddaji »Za življenje« primerjal občutja ločencev in Jezusovih učencev.


Ernest Petrič o aktulanih političnih vprašanjih

Komu zaupati glas na volitvah? To je odvisno od programa: kaj mi nekdo sporoča, da bo hotel storiti, ko mu bom poveril svoje zaupanje? Drugo ali so ti ljudje res izkušeni, primerni, da bodo to izpeljali? Obljubljam tudi jaz lahko marsikaj, ampak ali sem za to spodoben? Pa ne gre za posameznike, ampak za celotno ekipo. Ali gre za stranko, ki ima neko organizacijo; ali za neko politično formacijo, ki ni od danes do jutri, ampak je nekaj resnejšega. Slovenci se mi zdi, smo v teh stvareh nekoliko manj preudarni, včasih celo naivni in potem razočarani. Tako je v zadnji oddaji ’Spoznanje več predsodek manj’ na našem radiu razmišljal prof. dr. Ernest Petrič. Dotaknil se je tudi drugih aktualnih tem od zastrupitve ruskega agenta na Otoku, ki je bo pustil hude posledice, do notranjepolitičnih tem, ki jih je odprl odstop predsednika vlade Mira Cerarja.


Novejše novice | Starejše novice