Ljubljana, ponedeljek, 23. oktober 2017, 15:04

Etiopija kliče: "Hvala, Slovenija!"

V teh dneh sta na obisku v Sloveniji salezijanski inšpektor v Etiopiji Estephanos Gebremeskel in vodja misijonske pisarne v Adis Abebi italijanski misijonar Cesare Bullo. S salezijancem Jožetom Andolškom se srečujeta z botri, mnogimi prostovoljci, ki so povezani z Etiopijo in mnogimi, ki čutijo vez z misijonskimi deželami. Danes sta obiskala tudi Radio Ognjišče in se poslušalcem zahvalila za dobroto in darove, ki prihajajo v Gambelo.


Svetovalnica: Milijon in pol prostih delovnih mest širom Evrope

V tokratni Svetovalnici smo govorili o možnostih zaposlitve v tujini. Aktualne razmere je predstavila Mateja Grajzer iz Evropskega portala za zaposlitveno mobilnost – omrežje Eures.


Žena mora najprej znati poskrbeti zase!

V zadnjih dvajsetih letih se je veliko spremenilo, veliko na bolje, žal pa zadnje čase situacija, kakršna je, spreminja stvari tudi na slabše. Ženske so se v tem času izobrazile, postavile na svoje noge, pridobile na samozavesti, v pogledu na dvaindvajsetletnico letnico razglasitve 15. oktobra za Svetovni dan kmetic pravi Irena Ule, predsednica Zveze kmetic Slovenije.


Občutek, da nič ne pomenimo, je ena od najbolj destruktivnih sil v ljudeh

Zelo je pomembno, kaj spuščamo med ljudi. Težko bomo konstruktivni, če v sebi nismo pomirjeni in zadovoljni. Vsi delujemo v želji dobiti več. Ljudje, ki se silijo biti dobri, ne razumejo, kaj je resnično dobro. Odnose rušijo v sebi žalostni, obupani in nesrečni. Kaj lahko naredimo za celjenje starih ran, boljše odnose, za več resničnosti med nami? O tem smo se pogovarjali v drugem oktobrskem sobotnem dopoldnevu, ko smo v oddajo »Za življenje, za danes in jutri« povabiliAlenko Rebula, psihologinjo, pesnico in pisateljico.


VIDEO in FOTO: Jubilejni 15. festival sodobne krščanske glasbe

Ob sedmih novih pesmih je letošnji Ritem srca prinesel tudi štiri pričevanja, ki jim je sicer izjemno razigrana množica mladih zbranih v športni dvorani Osnovne šole Alojzija Šuštarja v Šentvidu v tišini prisluhnila in jih nagradila z gromkim aplavzom. Obe vsebini so lepo povezale že uveljavljene pesmi sodobne krščanske glasbe, ki so zvenele v slavljenju Njega, po katerega dobroti smo doživeli tudi že 15. jubilejni festival.


Nocoj 15. Ritem srca. Prideš?

Radio Ognjišče pripravlja že 15. festival Ritem srca, ki tudi tokrat prinaša mladostno svežino, ustvarjalnost in upanje. K sodelovanju vsako leto povabimo glasbene ustvarjalce, ki jim je glasba mnogo več kot način zabave, pač pa je zanje pot do srca in možnost za prinašanje sporočila vere, upanja in ljubezni. V naši družbi v športni dvorani Osnovne šole Alojzija Šuštarja v Šentvidu v Ljubljani bodo nocoj, večinoma znanci preteklih festivalov.


V oddaji Pogovor o smo predstavili kandidate za predsednika države

Gostje današnje oddaje Pogovor o so bili kandidati za predsednika države Suzana Lara Krause, Angelca Likovič, Maja Makovec Brenčič, Boris Popovič, Andrej Šiško, Marjan Šarec, Borut Pahor, Ljudmila Novak in Romana Tomc. Zastavili smo jim dvanajst vprašanj, ki zadevajo krščanske in občečloveške vrednote ter aktualne družbenopolitične probleme. Nekaj odgovorov lahko preberete v nadaljevanju članka, celotni oddaji pa lahko prisluhnete s klikom na povezavo ob strani.


Svetovalnica: Beljenje debel za kasnejše spomladansko cvetenje

V Svetovalnici "Veselje in zdravje našega vrta" smo se ustavili pri sadnem drevju. Naš gost je bil strokovnjak na tem področju, Matjaž Maležič, ki je tudi vodja Sadne drevesnice Studenec.


Svetovalnica: Berite deklaracije o alergenih tudi na kozmetiki in detergentih

Tokratna Svetovalnica je bila zanimiva za vse tiste, ki imajo težave z alergijami. Teh je zadnje čase veliko, pojavljajo se tako zaradi hrane kot drugih dejavnikov, na katere včasih niti ne pomislimo; kozmetika, parfumi, kreme. Nekaj dejstev je razkrila dr. Marjana Peterman iz Zveze potrošnikov Slovenije.


Svetovalnica: Gobe, kokošja juha, cvrtje brez drobtin

Gobja sezona je v polnem teku, tako se na mizi skoraj vsak dan znajdejo tudi gobje jedi. Tudi o njih smo govorili v današnji Svetovalnici, ko je gostovala sestra Nikolina.


Novejše novice | Starejše novice