Nataša LičenNataša Ličen
Matej KržišnikMatej Kržišnik
Rok MihevcRok Mihevc
Fotografija z 20. tabora slovenskih otrok (foto: Svetovni slovenski kongres)
Fotografija z 20. tabora slovenskih otrok

SSK pripravlja 21. tabor slovenskih otrok

Slovenci po svetu | 21.03.2017, 12:01 Matjaž Merljak

Svetovni slovenski kongres SSK bo tudi letos za mlade med 10. in 15. letom starosti, ki živijo izven Slovenije in imajo slovenske starše ali stare starše, pripravil tabor, kjer se bodo lahko izpopolnili v znanju slovenskega jezika in spoznali naravno in kulturno dediščino Slovenije.

Osrednji namen tabora je krepitev zanimanja in ljubezni do Slovenije in slovenskega jezika. Izkušnjo slovenstva obogati prijetno druženje s slovenskimi vrstniki, ki živijo po svetu.

Tabor bo letos potekal v bližini Kobarida na severozahodu Slovenije, v Centru šolskih in obšolskih dejavnosti Kavka, in sicer od 29. julija do 5. avgusta 2017.

Na taboru boste lahko izboljšali znanje slovenskega jezika (šola slovenskega jezika in kulture v treh nivojskih skupinah glede na predznanje slovenščine); spoznali boste okolico in si ogledali Kobarid, se zabavali in družili v različnih ustvarjalnih delavnicah, se pogovarjali o aktualnih temah med mladimi, uživali v druženju, športu in igranju družabnih iger.

Pogovorni jezik na taboru je slovenski, toplo dobrodošli pa ste tudi tisti, ki (še) ne govorite ali ne razumete slovensko. Voditelji tabora so nekdanji udeleženci, ki tabor dobro poznajo, saj so se ga v preteklosti že večkrat udeležili. Tako dosežemo boljšo povezanost znotraj celotne skupine ter še dodatno razvijamo samostojnost in odgovornost udeležencev.

Kako se prijaviti?

Pošlji izpolnjeno prijavnico na e-naslov Rok prijave je do 20. maja 2017 oz. do zapolnitve prostih mest. Prijavnico najdeš na spletni strani Svetovnega slovenskega kongresa. Prijavnico lahko pošlješ tudi z navadno pošto na naslov: Svetovni slovenski kongres, Cankarjeva 1/IV, 1000 Ljubljana.

Za vsa morebitna vprašanja ali informacije so Vam na voljo tudi vsak delovnik od 8.00 do 15.00 ure na telefonski številki 00-386-1-24-28-552.

Slovenci po svetu
Dr. Gabriel Kavčič (photo: Rok Mihevc) Dr. Gabriel Kavčič (photo: Rok Mihevc)

Hud cinizem

Predvidoma v prihodnjem tednu bo znano, kdaj bomo odločali o treh posvetovalnih referendumih, med katerimi bo tudi posvetovalni referendum o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja. Moralni ...

Peter Jančič (photo: STA) Peter Jančič (photo: STA)

Natikanje nagobčnika drugače mislečim

Spletni portal tednika Družina poroča, da je raziskovalec spolne vzgoje v šoli ter diplomirani mikrobiolog Tim Prezelj tožil novinarja Roka Blažiča zaradi sklopa objavljenih prispevkov o teoriji ...

Uporabljene plastenke (photo: Pixabay) Uporabljene plastenke (photo: Pixabay)

Res to potrebujem?

Praznujemo dan Zemlje – našega skupnega doma, kakor se večkrat izrazi papež Frančišek. Na svetovni in tudi slovenski ravni poteka več pobud, v katere naj bi bila vključena več kot milijarda ljudi ...

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba?

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...