Ljubljana, ponedeljek, 23. april 2018, 11:46

Vabljeni v Žabnice in Trbiž

Kanalska dolina
Foto © ARO

Posredujemo vabilo na srečanji, ki bosta danes in jutri potekali v Kanalski dolini: v Žabnicah bodo blagoslovili spominsko ploščo, v Trbižu pa bo pevsko srečanje.

Združenje Don Mario Cernet vabi v soboto, 18. marca, v Žabnice, kjer bo pri cerkvi svetega Egidija blagoslov dvojezične plošče v spomin na gospoda Marija Cerneta ob stoletnici njegovega rojstva. Blagoslov se bo odvijal po dvojezični maši, ki bo ob 18.00 in ki jo bo glasbeno spremljal Cerkveni pevski zbor iz Žabnic.

Slovensko kulturno središče (SKS) Planika in Združenje don Mario Cernet vabita na Mednarodno pevsko revijo Koroška in Primorska pojeta 2017, ki bo v nedeljo 19. marca 2017 ob 14,30 v občinskem kulturnem centru na Trbižu.

Soorganizatorij srečanja so: Krščanska kulturna zveza Celovec, Zveza slovenske katoliške prosvete Gorica, Zveza slovenskih kulturnih društev, Zveza cerkvenih pevskih zborov Trst, Zveza pevskih zborov Primorske, Javni sklad RS za kulturne dejavnosti.

Na reviji nastopajo:

  • VOKALNA SKUPINA LIJAK 1883, Vogrsko
  • MOŠKI PEVSKI ZBOR VASILIJ MIRK, Prosek
  • Ženski pevski zbor TRTA iz Žitare vasi
  • Mešani pevski zbor Danica iz Šentprimoža
  • KOMORNI ZBOR MUSICA VIVA,
  • Mešani pevski zbor Gorjanci iz Kotmare vasi

Prireditev bo pod pokroviteljstvom občin Trbiž, Naborjet Ovčja vas in M.T.Z. za Železno in Kanalsko dolino.

Zbori se bodo na reviji predstavili z raznolikim repertoarjem, ki bo obsegal tako ljudsko kot sakralno in narodno glasbo.

Prireditev je izrednega pomena, kajti tudi pesem in petje imata pomembno vlogo pri ohranjevanju narodne zavesti predvsem v krajih, ki so odmaknjeni od tradicionalnih centrov slovenske organiziranosti.


Ne spreglejte: