Ljubljana, četrtek, 29. junij 2017, 00:26

Na avstrijskem Koroškem Dolga noč cerkva

Nocoj bo več kot sto cerkva na Koroškem ob neobičajnem času odprlo svoja vrata in nudilo priložnost za poglobitev vere in osebni odnos do Jezusa Kristusa.


59. binkoštno srečanje v Essnu

Rojaki v Severnem Porenju-Westfaliji se ob binkoštnem prazniku srečujejo že od samega začetka župnije. Včasih je bilo udeležencev več kot tisoč, zdaj je Slovencev na tem področju seveda manj. Gost letošnjega srečanja je bil dddr. Jože Krašovec, biblicist in podpredsednik SAZU.


Za binkošti pri sveti Brigiti Švedski

Rojaki s Švedske so se ob binkoštnem prazniku tradicionalno zbrali na romanju v Vadsteni, tokrat so praznovali 55-letnico delovanja tamkajšnje slovenske župnije, med sveto mašo so imeli tudi krst in prvo sveto obhajilo.


Slovenska kulturna akcija v novo dobo

Potem ko je konec lanskega leta nepričakovano umrla predsednica Slovenske kulturne akcije SKA iz Argentine in pomembna kulturna delavka dr. Katica Cukjati, so rojaki na majskem občnem zboru organizacije izbrali novo vodstvo. Novi predsednik Damijan Ahlin se je zavzel, da ustanova obnovi informativni bilten Glas SKA, pripravili so že dva kulturna večera.


Slovenska pristava zaživela

Marijin mesec maj je minil in že smo v juniju. Letošnji maj je bil kar pretežno deževen in kar hladan, le zadnje dni nas je presenetilo sonce in nas malce ogrelo.


Rojaki iz ZDA za vrnitev Baragovega semenišča

Objavljamo izjavo Baragove zveze iz ZDA v zvezi z vračanjem oz. denacionalizacijo Baragovega semenišča v Ljubljani, ki jo ovira župan mestne občine Ljubljana Zoran Janković.


V Vipolžah poslovna konferenca USZS

V vili Vipolže v Goriških Brdih je v sredo, 31. maja 2017, potekala 9. poslovna konferenca »Slovenska podjetnost kroži prek meja«. Organizira jih Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu.


Ohraniti korenine slovenstva v Argentini

Društvo »Zedinjena Slovenija« iz Buenos Airesa je na nedavnem občnem zboru izvolilo nov odbor za naslednje dveletno obdobje. Predsednik krovne organizacije naših izseljencev v Argentini ostaja Jure Komar. V pogovoru za naš radio je povedal, da so med načrti prenova tednika Svobodna Slovenija, ureditev arhiva slovenske skupnosti in podpora novih generacij.


Rojaki na Švedskem veseli svojega kardinala

Novica o imenovanju škofa Andersa Arboreliusa za kardinala je presenetila tudi slovenske rojake na Švedskem. Z velikim veseljem pozdravljajo to papeževo odločitev in se spominjajo srečanja z njim leta 2014 na binkoštnem srečanju v Vadsteni.


Novice iz Stuttgarta

Rojaki iz Stuttgarta so mesec maj začeli s tradicionalnim prvomajskim srečanjem na Michaelsbergu, ob praznovanju materinskega dne so imeli tudi prvo sveto obhajilo.


Novejše novice | Starejše novice