Ljubljana, ponedeljek, 18. december 2017, 23:11

10 let slovenskih maš v Monoštru

V cerkvi Marijinega Vnebovzetja v Monoštru/Szentgotthárdu v Porabju na Madžarskem je bila v nedeljo, 19. novembra 2017, slovesnost ob 10-letnici slovenskih maš v tem kraju. Več nam je povedal škofov vikar za narodnosti v škofiji Murska Sobota, msgr. Franc Režonja.


Knjižni sejem tudi v Železni Kapli

Letošnji Slovenski knjižni sejem, ki od danes do nedeljE, 26. novembra 2017, poteka v Cankarjevem domu, se za nekaj časa podaja v goste ven iz Ljubljane in bo letos gostoval na avstrijskem Koroškem.


Dogodki iz Clevelanda

Birma v župniji svetega Vida, molitve za pokojne člane društva, jesenski festival, martinovanje ... vse to je v minulih dneh povezovalo naše rojake v Clevelandu.


Nedeljo bo vodila ženska roka

Glavna urednica Nedelje, slovenskega cerkvenega tednika na avstrijskem Koroškem, bo od 1. februarja 2018 Mateja Rihter, takrat bo več kot dvajsetletno uredniško delo zaključil Hanzi Tomažič. Mateja Rihter je profesorica slovenščine z dolgoletnimi izkušnjami na medijskem področju, do zdaj je bila asistentka v Dušnopastirskem uradu in v Misijonski pisarni v Celovcu.


Koncert v spomin Milki Hartman

Krščanska kulturna zveza KKZ skupaj z drugimi organizatorji jutri v Pliberku pripravlja koncert, s katerim se bodo spomnili pesnice iz libuškega puəla.


59. Cecilijanka bo posvečena prof. Jericiju

Letošnja revija pevskih zborov, ki jo organizira Zveza slovenske katoliške prosvete, bo danes in jutri potekala v Gorici, v Kulturnem centru Lojze Bratuž. Revija poteka pod pokroviteljstvom goriške občine in ob podpori Javnega Sklada za kulturne dejavnosti Republike Slovenije in Fundacije Cassa di Risparmio iz Gorice ter ob sodelovanju Sveta slovenskih organizacij.


Novice iz Melbourna

Lepo je in srečni smo, da doživljamo letne čase vsak na svojem delu sveta, kakor nam je na koledarju zapisano. Letos se nimamo kaj hvaliti z vremenskimi spremembami. Pomlad je zaznamovana po cvetju evkalipta, zgodnjem cvetju sadnih dreves in drugega cvetja po vrtovih, veter z dežjem pa je v nekaj tednih skrajšal to namišljeno lepoto. Upajmo, da nam bo poletje s prvim decembrom dalje bolj naklonjeno in z vsemi našimi željami izgubljeno dobroto narave.


Tombola v podporo šoli svetega Vida

Pestra paleta različnih dogodkov se je v zadnjih dneh zvrstila pri rojakih v Clevelandu: tombola, spomin veteranov, martinovanje, prodaja krofov, večerja in koncert.


V DZ o slovenščini v Kanalski dolini

Komisija Državnega zbora za odnose s Slovenci v zamejstvu in po svetu je v četrtek, 9. novembra 2017, obravnavala financiranje poučevanja slovenščine v Kanalski dolini. Na seji so prevladovali pozivi k sistemski ureditvi, slišati je bilo tudi opozorila, da je v prvi vrsti za to zadolžena Italija.


14. posvet Ko ni več meja

Svetovni slovenski kongres SSK v sodelovanju s predstavniki slovenskih organizacij jutri na Opčinah pri Trstu pripravlja posvet na temo Kako mladi slovenski rojaki iz Italije občutijo matično Slovenijo in kako bi lahko mlade bolje povezali z matično domovino?


Novejše novice | Starejše novice