Alen SalihovićAlen Salihović
Ustanovni kongres stranke (foto: Nova24tv)
Ustanovni kongres stranke

Politični prostor obogatila stranka Za otroke

Slovenija | 25.03.2017, 15:05 Marjana Debevec

Ustanovljena je nova stranka z imenom Glas za otroke in družine - Za otroke. Za predsednika so delegati izvolili Aleša Primca, za podpredsednico pa Metko Zevnik. Izvolili so tudi izvršilni odbor, svet in druge organe stranke. Novo stranko vidijo kot družinsko stranko z vizijo.

Na ustanovnem kongresu v Stari Loki se je zbralo približno 200 delegatov, ki so za ime ne stranke izbrali: Za otroke. Sprejeli so tudi programsko deklaracijo. "S protidružinsko politiko je treba prenehati," je poudarila Metka Zevnik. Po njenih besedah bodo naslednje parlamentarne volitve referendum za normalno Slovenijo.

Glavno sporočilo kongresa pa je bilo po besedah Aleša Primca naslednje: "Štirikrat več za Slovenijo - več spoštovanja mam in očetov, več otrok, višje plače in višje pokojnine." Delegati so v nastopih izpostavili pomen družine ter se zavzeli za spoštovanje materinstva in očetovstva, kulture, dela in krščanstva.

Stranka Za otroke je sicer nastala iz Gibanja za otroke in družine, ki je pot začelo kot koalicija Za otroke gre. Gibanje je postalo prepoznavno predvsem po prizadevanjih na področju družinske politike. Zato ni naključje, da je nova stranka vstopila v politični prostor na materinski dan. Temu pritrjuje tudi programska deklaracija.

Volitve na ustanovnem kongresu stranke
Volitve na ustanovnem kongresu stranke © 24 kul.si

Pred začetkom kongresa so se delegati zbrali pri sveti maši maši, zasedanje pa se je začelo s podelitvijo nagrade Bela vrtnica Angelci Likovič. V obrazložitvi je bilo izpostavljeno nagrajenkino prizadevanje za otroke in družine.

Slovenija, Cerkev na Slovenskem, Politika
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...