Štefan IskraŠtefan Iskra
Marko ZupanMarko Zupan
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Peter Prevc na zaletišču (foto: www.planica.si/GEPA)
Peter Prevc na zaletišču

Slovenci v Planici peti, Stoch postavil nov rekord

Slovenija | 25.03.2017, 15:02 Marjana Debevec

Norveški smučarski skakalci so zmagovalci ekipne tekme za svetovni pokal v poletih v Planici. Drugo mesto je osvojila Nemčija, tretje pa Poljska. Slovenci Anže Semenič, Domen Prevc, Jurij Tepeš in Peter Prevc so pred domačimi gledalci zasedli peto mesto. Med njimi je najdlje danes poletel Semenič, ki je v prvi seriji pristal pri 236 metrih, v drugo pa je bil najdaljši Peter Prevc z 226 m.

Jutri ob 10. uri bo v dolini pod Poncami še posamična tekma, zadnja v sezoni svetovnega pokala. Slovenijo bodo zastopali brata Peter in Domen Prevc, Jurij Tepeš, Jernej Damjan in Anže Lanišek.

Ob 12. uri je predvidena še podelitev nagrad najboljšim in tudi velikega kristalnega globusa.

Avstrijec Kraft je z zmago na prvi posamični tekmi v petek storil odločilni korak k osvojitvi zmage v skupnem seštevku sezone. Njegov edini tekmec Stoch, ki je bil peti, ima pred tekmo že 86 točk zaostanka.

Sicer pa je 27.000 gledalcev v drugi seriji ekipne tekme videlo nov rekord velikanke bratov Gorišek; Poljak Kamil Stoch je pristal pri 251 metrih in pol. Čeprav je bilo videti, kot da je podrsal, so sodniki njegov skok ocenili kot uspešen in bo torej vpisan kot uradni mejnik.

Tik pred Stochom je pol metra manj zmogel Avstrijec Stefan Kraft, ki je tudi pristal v počep.

Slovenija
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...