Ljubljana, petek, 28. april 2017, 17:54

Na pomladnem srečanju družin Aninega sklada tudi varuhinja človekovih pravic

Dobrodelna ustanova Anin sklad, ki povezuje družine z več otroki, je včeraj v Šentjakobu ob Savi pripravila tradicionalno srečanje družin. Namenjeno je bilo druženju, izmenjavi izkušenj, pa tudi predavanjem za starše in delavnicam za otroke.


Pregled domačih dogodkov od 14. aprila do 21. aprila 2017

Dogajanje v preteklih dneh je zaznamovalo praznovanje velike noči, sprejemanje zakonodaje o izgradnji drugega tira Divača-Koper, usklajevanje vladne koalicije o noveli zakona o zdravstveni dejavnosti in še nekatere druge teme.


Pozeba 2017: Prve ocene škode zelo zaskrbljujoče

Napovedi vremenoslovcev so se v današnjem zgodnjem jutri uresničile, saj so bile temperature v mnogih krajih po Sloveniji pod lediščem. Tam, kjer se je živo srebro spustilo pod minus 4, strokovnjaki pravijo, da je zagotovo prišlo do pozebe sadnega drevja.


Odbor o zakonu za zaščito Mercatorja

Predlog zakona za zaščito Mercatorja je pred bližajočo se državnozborsko sejo danes najprej pretresal pristojni parlamentarni odbor. Zakon bo podlaga za imenovanje izrednega člana uprave v družbah sistemskega pomena za državo, s katerim želi vlada zaščiti Mercator, čigar hrvaški lastnik Agrokor je globoko zadolžen.


Anin sklad na srečanju s številčnimi družinami

Dobrodelna, nevladna, neprofitna in nepolitična ustanova Anin sklad, ki povezuje družine z več otroki, pripravlja v soboto v Šentjakobu ob Savi tradicionalno srečanje družin. Namenjeno je druženju, izmenjavi izkušenj pa tudi predavanjem za starše. Kako pomembni so za vzgojo vrednot družina, okolica in družba bo spregovorila dr. Katarina Kompan Erzar. Srečanje se bo začelo ob 10. uri s sveto mašo, ki jo bo daroval odgovorni urednik Ognjišča mag. Božo Rustja. Z družinami se bo srečala tudi Varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer. Letos nas bo povezalo geslo Vincencijevega leta »Tujec sem bil in ste me sprejeli«.


Romanje brezjanske Marije Pomagaj v Španijo

Danes zjutraj so romarji iz Brezij na čelu z rektorjem svetišča p. Robertom Bahčičem in komisarjem za Sveto deželo p. Petrom Lavrihom poromali v svetišče Blažene Device Marije v Torreciudad v Španiji. Svetišče je zgradil ustanovitelj gibanja Opus Dei Jožefmarije Escriva. Tam bodo med nedeljsko slovesno sveto mašo predali kopijo milostne podobe Marije Pomagaj. V tem svetišču namreč hranijo vse več upodobitev Božje Matere Marije s celega sveta.


Pred 100 leti se je rodil p. Lojze Štrubelj

V župniji Šmarje-Sap se danes spominjajo svojega rojaka, v Dravljah pa svojega prvega župnika p. Alojzija (Lojzeta) Štrublja. Rodil se je namreč 20. aprila 1917 v Paradišču pod Magdalensko goro. V Dravljah so mu ob 100. obletnici rojstva že februarja posvetili tako imenovani »Draveljski večer«.


Akcija »Pomagaj preživeti« za slovenske družine in posameznike v stiski

Slovenska karitas že deveto leto zapored začenja z dobrodelno akcijo »Pomagajmo preživeti«. Ta je namenjena materialni pomoči v obliki hrane in plačila položnic za osebe, ki so v težavah zaradi brezposelnosti ali prenizkih dohodkov.


Novič ostaja v priporu, na Pahorja in nadškofa Zoreta v zvezi s primerom naslovljeno odprto pismo

Poročali smo, da je sodnica Špela Koleta dr. Milka Noviča na veliki četrtek spoznala za krivega umora nekdanjega direktorja Kemijskega inštituta dr. Janka Jamnika in mu izrekla 25 let zaporne kazni. Prav tako mu je do pravnomočnosti sodbe odredila pripor, na kar so Novičevi zagovorniki vložili pritožbo. Ker so jo na ljubljanskem okrožnem sodišču zavrnili, bo, tako kaže, o tem odločalo ustavno sodišče.


NSi: Gospodarski program 2.0

Nespodbudno poslovno okolje, visok javni dolg in negativni demografski trendi so po mnenju Nsi ključni gospodarski izzivi. Stranka zato predlaga vrsto reform za 7 ključnih področij: davke, gradbeno in delovno zakonodajo, javno upravo, pokojninski sistem, zdravstvo in družinsko politiko.


Novejše novice | Starejše novice