Ljubljana, sobota, 23. junij 2018, 09:53

Koalicija znova o predlogu novele zakona o zdravstveni dejavnosti - se bo uskladila?

Pri zdravniku
Foto © ingimage

Koalicija naj bi znova pretresala predlog novele zakona o zdravstveni dejavnosti, ki predstavlja velik del zdravstvene reforme. Medtem ko v SD optimistično napovedujejo uskladitev stališč, v DeSUS opozarjajo, da ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc ne more pričakovati njihovega glasu, če jim ne bo prisluhnila pri vprašanju koncesij.

Kolar Celarčeva želi predlog novele zakona o zdravstveni dejavnosti v obravnavo vladi posredovati do konca tega meseca. A koalicija še ni našla skupnega jezika pri vseh možnih rešitvah. "Boji v vladajoči koaliciji niso nekaj novega, sploh ne pri zdravstvu. Je pa to še en korak k temu, da se je treba vprašati, ali se tej koaliciji sploh splača še naprej vladati, saj ne more skozi parlamentarni postopek spraviti niti ene resne zakonodaje," je za naš radio menil poslanec N.Si Jernej Vrtovec. Kot je dodal, v njegovi stranki opozarjajo, da omenjena novela zakona ne prinaša nič dobrega. "Gremo se lov na čarovnice proti koncesionarjem, otežujemo delo. Gre pravzaprav za nek ideološki boj znotraj ceha. Tega v N.Si ne podpiramo."

Na neenotnost koalicije pri zdravstveni reformi že dalj časa opozarjajo tudi v SDS. "Kolar Celarčeva je zagotavljala, da so zakoni, ki jih je predlagala, že koalicijsko usklajeni, a vse kaže, da ne govori resnice, da se še usklajujejo, da ni enotnosti, kar je zaskrbljujoče. Prav tako vse kaže, da zdravstvene reforme, kakršno bi želeli slovenski državljani, v mandatu te vlade ne bomo dočakali," je bila jasna poslanka največje opozicijske stranke Jelka Godec.


Ne spreglejte: