Ljubljana, torek, 25. julij 2017, 08:52

Ustavno sodišče zavrglo še eno pobudo v zvezi z referendumom o drugem tiru

Ustavno sodišče je zavrglo pobudo Vilija Kovačiča za začetek postopka za oceno ustavnosti dopisa o določitvi roka za zbiranje podpisov v podporo zahtevi za razpis referenduma o zakonu o drugem tiru. Zapisalo je, da je Kovačič kljub zatrjevanim nepravilnostim uspel uveljaviti ustavno pravico in zahtevati referendum.


Nadškof Zore: Otroke vzgajati za veselje do življenja

Na Sveti Planini nad Trbovljami so včeraj obhajali Anino nedeljo. Sveto mašo na romarskem shodu ob župnijski cerkvi Imena Marijinega je popoldne daroval ljubljanski nadškof Stanislav Zore, ki je povedal, da ni nobenih zapisov o tem, kako je Ana vzgajala Marijo, a dodal, da sta morala biti starša odlična vzgojitelja glede na to, da je Marija izrekla privolitev. Ob tem je spregovoril o tem, kako naj danes starši vzgajamo svoje otroke.


Rast cen stanovanj v Sloveniji nadpovprečna v primerjavi z Evropsko unijo

V Sloveniji so cene stanovanj po prvem četrtletju glede na enako obdobje lani zrasle za skoraj 6 odstotkov, kar je nad povprečjem Evropske unije, kjer je bila rast cen stanovanjskih nepremičnin 4,5 odstotna. Še nižjo rast cen, 4 odstotno, pa je po podatkih Eurostata, beležilo območje z evrom.


Neurja povzročila zemeljski plaz

V občini Črna na Koroškem se je zaradi neurja z vetrom na cesto v Bistri sprožil zemeljski plaz dolžine 150 metrov. V njem je približno 60 kubičnih metrov zemlje. Plaz je zaprl lokalno cesto Bistra-Najevska lipa proti Smrekovcu. Cesto bodo sanirali jutri. Voda pa je zalila tudi nekaj kleti na tem območju, so sporočili s centra za obveščanje.


Več kot 400 zbranih na pikniku družin Aninega sklada

V Dolenjskih toplicah danes poteka tradicionalno srečanje družin Aninega sklada. Srečanje, na katerem se jih je zbralo več kot 400, je namenjeno druženju z dobrotniki ter med družinami, pa tudi izmenjavi izkušenj.


Poslovila se je velika zagovornica družine Marija Maučec Suša

Poslovila se je Marija Maučec Suša, ki je več let delovala na področju družinske pastorale, mnogi pa so njeno delo prepoznavali tudi preko Družinskega centra Betanija. Kot so leta 2006 zapisali v katoliškem tedniku Družina je bila Marija Maučec Suša ena tistih žensk, ki je s svojim delom, sposobnostmi, pa tudi z materinskim čutom pomagala graditi Cerkev, ki je vedno bolj zatočišče iščočih in tistih v stiski.


VIDEO: Janša: SDS edina politična sila, ki lahko stvari spremeni na bolje

Člani SDS so se v Bovcu zbrali na 22. tradicionalnem letnem taboru stranke, kjer se srečujejo tudi občinski odbori SDS. Predsednik stranke Janez Janša je v svojem nagovoru poudaril, da je SDS na prihodnje parlamentarne volitve programsko pripravljena. Ob tem pa dodal, da je SDS "edina politična sila, ki lahko stvari v Sloveniji spremeni na bolje".


Zrak v Zalogu brez škodljivih snovi; gasilci čistijo požarišče

Gasilci so ponoči na kraju obvladanega požara, ki je v podružnici podjetja Ekosistemi v Zalogu pri Novem mestu izbruhnil v četrtek, gasili tlečo maso iz plastičnih odpadkov in lesnih sekancev, jo premetavali in odvažali na deponijo. Do jutra so počistili približno tretjino požarišča, z enakim delom bodo nadaljevali ves dan. Meritev zraka pa kažejo, da v njem ni škodljivih snovi.


Tonin: Ko se bližajo volitve, poslanci postanejo razumnejši

Poslanci so že teden dni na parlamentarnih počitnicah. Ko se bodo vrnili v državni zbor, jih čaka dinamično obdobje. Tako vsaj ocenjuje vodja poslancev NSi Matej Tonin. Prepričan je, da bodo v letu pred parlamentarnimi volitvami odnosi v koaliciji bolj napeti, a to po njegovem ne pomeni, da bo razpadla. Obeta si tudi večjo verjetnost za sprejetje kakšnega opozicijskega zakona.


Poletno srečanje družin Aninega sklada

Družine Aninega sklada se bodo na tradicionalnem poletnem druženju v Dolenjskih Toplicah zbrale pod geslom Ljubezen lahko v vsakem domu ustvari košček nebes (Phil Bosmans).


Novejše novice | Starejše novice