Ljubljana, torek, 28. marec 2017, 06:22

Kardinal Zenari: Kdor ne verjame v pekel, naj pride v Sirijo

»Kdor ne verjame v pekel, naj pride v Sirijo,« je dejal apostolski nuncij v Damasku, Mario Zenari, ko je v soboto kot kardinal v posest prevzel naslovno cerkev v Rimu. Znova je pozval h končanju nasilja, v katerem je umrlo že 400 tisoč ljudi, dva milijona je ranjenih, približno 5 milijonov je beguncev v drugih državah, več kot 6 milijonov je notranje razseljenih, 600 tisoč ljudi pa ostaja brez kakršnekoli humanitarne pomoči.


Papež zapornikom: Vi ste zame Jezus!

Eno od najbolj ganljivih srečanj med včerajšnjim papeževim obiskom Milana je potekalo v zaporu San Vittore. ’Zahvaljujem se vam, da ste me sprejeli. Med vami se počutim kot doma’, je 130 zapornikom dejal sveti oče. Vsakemu posebej je segel v roko, jih na kratko nagovoril ter potem z njimi kosil.


VIDEO: Papež pri opoldanski molitvi: Ko opravljamo druge, hodimo v temi

Papež Frančišek je svoj nagovor pred opoldansko molitvijo navezal na današnji evangeljski odlomek, ki nam prikaže ozdravitev slepega moža. Jezus s tem dejanjem po po papeževih besedah pokaže, da je luč sveta. Slepi pa predstavlja vsakega od nas, ki smo zaradi grehov speli in zato potrebujemo luč vere, ki nam jo je podaril Jezus.


VIDEO: Papež v Milanu: Špekuliramo o življenju, delu, družini. Izkoriščamo uboge in migrante

Papež Frančišek je ob 15. uri v parku Monza v Milanu daroval sveto mašo. Zbrane je povabil, da pred bolečimi situacijami ne smemo biti le opazovalci. Sedanjost moramo gledati z vztrajnostjo tistega, ki ve, da se veselje odrešenja odraža v vsakdanjem življenju.


VIDEO: Papež v Milanu: Pustimo, da nas Bog 'restavrira' s svojim usmiljenjem.

Papež Frančišek je svoj obisk Milana, tega gospodarsko in ekonomsko močnega mesta, začel na bivanjskem obrobju in sicer v četrti z imenom bele hiše. Gre za visoke bloke, kjer so socialne razmere dokaj neurejene. Njegove prve besede ob prihodu na letališče so bile: V Milano vstopam kot duhovnik.


VIDEO: Papež Frančišek voditeljem EU položil na srce, da naj v ospredje postavijo človeka

Papež Frančišek je dan pred 60. obletnico podpisa Rimske pogodbe v apostolski palači v Vatikanu sprejel v avdienco 27 predsednikov držav in vlad Evropske unije. Med njimi so bili tudi predsedniki Evropskega parlamenta Antonio Tajani, Evropskega sveta Donald Tusk in Evropske komisije Jean Claude Junker. Zbrane sta najprej nagovorila gostitelj slovesnosti italijanski premier Paolo Gentiloni in predsednik Evropskega parlamenta Tajani. V nagovoru je voditelje EU pozval, da naj v prihodnje "vlagajo" v življenje, družino in v mlade.


Hči De Gasperija: Evropa v tem trenutku hodi zelo počasi in z bolj malo upanja

O pomenu 60. obletnice podpisa Rimske pogodbe je za Radio Vatikan spregovorila Maria Romana De Gasperi, hči Alcida De Gasperija, enega od očetov evropskega združevanja.


Kaj naj bi papež sporočil Milanu?

Papež Frančišek bo jutri obiskal Milano. Srečal se bo s prebivalci obrobja mesta, posvečenimi osebami, zaporniki in mladimi; popoldne pa bo na trgu Monza daroval sveto mašo.


Kmalu kanonizacija fatimskih pastirčkov Jacinte in Frančiška

Papež Frančišek je včeraj odobril čudež na priprošnjo blaženih fatimskih pastirčkov Jacinte in Frančiška. To pomeni, da bosta kmalu razglašena za svetnika. Datum še ni določen, vse pa kaže na to, da bi lahko papež Frančišek slovesnost vodil ob svojem obisku 13. maja v Fatimi, na stoto obletnico Marijinih prikazovanj.


Za Evropo Duha – Pridi in pomagaj nam

Ob 60. obletnici Evropske unije krščanska gibanja in skupnosti iz Evrope pripravljajo molitvena bedenja v prizadevanju da bi stari celini znova povrnili njeno krščansko dušo.


Novejše novice | Starejše novice

Radijski blogi