Ljubljana, torek, 22. januar 2019, 17:43

70. uradno priznani čudež v Lurdu opisan v knjigi

»Moje življenje je čudež« je naslov knjige, ki prinaša zgodbo ozdravljenja s. Bernadette Moriau. Njeno medicinsko nepojasnjeno ozdravljenje je bilo priznano kot 70. čudež v Lurdu in je pretreslo Francijo ter dalo novo upanje vernim in nevernim.


VIDEO: Papež mladim na SDM v Panami

Le še dva dneva sta do papeževega odhoda v Panamo, kjer se danes začenja svetovni dan mladih. Frančišek jih je že nagovoril v video sporočilu. »Dragi mladi, imejte pogum, da vsak vstopi v svojo notranjost ter vpraša Boga: 'Kaj hočeš od mene?' Pustite, da vam Gospod spregovori in videli boste, da se bo vaše življenje spremenilo ter napolnilo z veseljem.«


Papež začenja papeško Svetovno molitveno mrežo Click to pray

Papež Frančišek je pri današnji opoldanski molitvi celotno Cerkev povabil, naj posluša in uresniči Gospodovo besedo, kot nas to uči Marija. Na svatbi v Kani namreč Jezus stori čudež, da razkrije Očetovo ljubezen do nas. Obenem pa je na tem dogodku celotni Cerkvi zaupano novo poslanstvo in življenjski program: Storiti, kar nam reče Jezus.


Papež odprl molitveno osmino za edinost kristjanov

Z obhajanjem večernic v baziliki sv. Pavla izven obzidja v Rimu je papež Frančišek sinoči odprl 52. molitveni teden za edinost kristjanov. Bogoslužja so se udeležili tudi predstavniki različnih krščanskih cerkva.


Študentske izmenjave in lažje potovanje - darilca Evropske unije mladim

Evropska unija je za številne mlade nekaj samoumevnega. Morda tudi zato ni velikega zanimanja za politike Bruslja in posledično tudi ne za vsakokratne volitve v Evropski parlament. Pred tokratnimi, na katere se bomo podali maja, na pomen oddaje glasu opozarjajo različne organizacije. Nekatere v času kampanje pripravljajo različne dejavnosti, ki mlade seznanjajo s pozitivnimi vidiki članstva v veliki družini narodov stare celine.


Zimske razmere zahtevajo večjo pozornost voznikov

Sneženje, ki je v jutranjih urah zajelo večji del države, je v prometu povzročilo kar nekaj težav. Promet so ovirale nesreče, ponekod pa so nastali tudi zastoji. Plužne in posipne službe so z delom začele zgodaj zjutraj, na sneženje pa so po vremenskih napovedih bile pripravljene. Sneženje naj bi danes povsod ponehalo, nato pa naj bi novo snežno pošiljko prejeli prihodnji torek.


Molitvena osmina za edinost kristjanov, 18. - 25. januar

Začeli smo teden molitve za edinost kristjanov pod geslom »Prizadevaj si za pravičnost, da boš živel«. Predsednik Papeškega sveta za edinost kristjanov, kardinal Kurt Koch je za agencijo Sir dejal, da iskanje edinosti pomeni tudi preseganje krivic delitev. Pomembno je uresničevati Jezusovo naročilo ’ljubite se med seboj’, kar je za naš radio poudaril predstavnik odbora za pripravo molitvene osmine v Sloveniji Silvester Gaberšček.


V Panami praznično vzdušje ob začetku Svetovnega dneva mladih

V večinsko katoliški Panami se bo danes začel Svetovni dan mladih. V prvih dneh se bodo mladi zbirali po škofijah, v torek pa bodo prišli v glavno mesto Panamo, kjer se bodo ob svojih škofih zbirali pri katehezah. Sveti oče bo mednje prišel prihodnji četrtek zvečer.


Življenje podira meje kulture smrti

Na tiskovnem uradu Svetega sedeža so predstavili pismo papeža Frančiška ob 25. obletnici ustanovitve Papeške akademije za življenje. V njem sveti oče poudarja, da je danes pogosto na brutalne načine kršena temeljna pravica do življenja in pri tem navaja splav in evtanazijo, ki predstavljata veliko zlo današnje kulture smrti.


Nadškof Jurkovič pri papežu

Papež je včeraj sprejel stalnega opazovalca Svetega sedeža pri uradih Združenih narodov v Ženevi, nadškofa Ivana Jurkoviča. Ta je za slovenski program Radia Vatikan pojasnil, da je šlo za vsakoletno srečanje s svetim očetom, pri katerem je predstavil letošnje poudarke delovanja svoje misije v Ženevi.


Novejše novice | Starejše novice