Ljubljana, nedelja, 17. december 2017, 20:29

Filmi s krščansko vsebino

Danes ljudi navdušiti za branje knjig je skoraj prava umetnost, raje si pogledamo kakšen dober film. A imamo tudi tu pogosto občutek, da filmska industrija sploh ne dela več dobrih filmov, vsaj ne tistih z neko vsebino. To nišo so izkoristila produkcija podjetja, ki so na trg poslala filme s krščansko vsebino. V zadnjem desetletju beležimo pravi poskok teh filmov. V čem je njihova zgodba o uspehu, kaj dajejo gledalcu in kako se lahko uporabijo v katehezah, smo govorili v oddaji Pogovor o.


Konec molka

V veselem in radostno razpoloženem predprazničnem decembru ni vsem prijetno pri duši. V dneh, ko je večina v varnem in ljubečem zavetju svoje družine, posamezniki trpijo in podoživljajo izgubo najbližjih, ki so si zaradi nevzdržnega trpljenja, rojenega iz številnih razlogov, sodili sami. Osemnajstega novembra smo letos prvič tudi v Sloveniji obeležili Mednarodni dan solidarnosti z družinami, ki so zaradi samomora izgubile bližnjega.


Izšla je decembrska revija PRO

Veseli smo, da je revija Prijatelji Radia Ognjišče že v domovih naših najbolj zvestih poslušalcev. V dneh do novega leta pa bo po nekaj izvodov na voljo tudi v večini župnij.


Škof Bizjak za Radio Ognjišče: Izrael nenehno išče način sožitja, nasprotna stran pa ga želi poriniti v morje

Za komentar na zadnje dogajanje v Jeruzalemu smo vprašali biblicista koprskega škofa Jurija Bizjaka, ki v Sveto deželo pogosto spremlja romarske skupine.


Kuharska Svetovalnica: Poprtnik, krhko testo, ričet, medenjaki, blitva

Štirinajst dni je do božiča in gospodinje se zagotovo že pripravljajo na ta praznik in zato bodo imele precej dela v prihajajočih dneh. Nekaj kuharskih nasvetov je v tokratni Svetovalnici podelila sestra Nikolina.


7. mini počitnice Radia Ognjišče

Od 19. do 21. januarja 2018 pripravljamo v zdravilišču Radenci mini počitnice. Počitnikarji bodo nastanjeni v hotelu Radin in Izvir, oba hotela pa sta med seboj povezana. Počitnice so na osnovi dveh polnih penzionov. Mini počitnice se bodo začele s sveto mašo in večerjo, sklenile pa s sveto mašo in kosilom.


Živimo s to zemljo, tu je naš dom

"Ta hribovska kmetija nam pomeni naš življenjski prostor, živimo s to zemljo, jo razumemo kaj rabi in ji to poskušamo tudi nuditi," je v sobotni oddaji Naš gost povedal Janez Ocepek, gospodar na kmetiji Tomažuc visoko nad Zagorsko dolino, ki na nadmorski višini 400 metrov leži nekako sredi trikotnika Moravče, Trojane in Zagorje.


Ustvarjanje prazničnosti

Advent naj bo čas za nas, ki se raztegne na vse nam blizu. Prazniki niso generalno čiščenje in gore peke, praznik je to, da smo dobre volje, da imamo čas, da ure minevajo in nam ni treba nikamor. Morda mnogi danes hrepenijo prav po tem.


Knjiga je lahko lepo božično darilo

Pred nami so prazniki in knjiga je še vedno ena najbolj priljubljenih daril. Ognjišče vam ponuja nekaj idej.


Vstani. Pogum!

Pri Skupnosti Emanuel pripravljajo duhovni konec tedna za najstnike v Stični od petnajstega do sedemnajstega decembra z bogatim programom in druženjem. V studio smo za pogovor v Mladoskopu povabili Anjo in Gregorja, ki sta ob povabilu na srečanje razmišljala tudi o adventu, o prazničnih pripravah in o tem, kako v svoji resničnosti iskreno živeti vero ter odnos z Bogom in vsemi ljudmi.


Novejše novice | Starejše novice