Ljubljana, petek, 25. maj 2018, 13:01

Lažne novice o papežu Frančišku

V Italiji bo danes izšla knjiga dveh novinarjev, ki sta zbrala vse lažne novice o papežu. O lažnih novicah so bile sicer do sedaj napisane že številne knjige, ki govorijo tudi o tem, kako jih prepoznati. Nihče pa ni do sedaj napisal knjige o lažnih novicah o papežu. Vendar so le te doletele tudi Petrovega naslednika. Seveda so razna opravljanja vedno obstajala, nikoli pa niso bila tako v središču svetovnih razprav, saj internet omogoča njihovo širjenje.


Homoseksualnost: Če obstaja dvom, da imajo takšno usmerjenost, je bolje, da se jih ne sprejme v semenišče.

Italijanski škofje danes končujejo plenarno zasedanje. Papež se je v ponedeljek po uvodnem nagovoru z njimi še tri ure pogovarjal za zaprtimi vrati. Spregovoril je tudi o sprejemanju istospolno usmerjenih v semenišče. Če obstaja dvom, da imajo takšno usmerjenost, je bolje, da se jih ne sprejme v semenišče, je dejal po poročanju portala Vatican Insider.


Na svetovnem srečanju družin popolni odpustek

Udeleženci svetovnega srečanja družin avgusta v Dublinu in vsi, ki bodo dogodek spremljali preko medijev, bodo lahko pod splošnimi pogoji prejeli popolni odpustek. Trenutno je sicer za srečanje na Irskem prijavljenih 22 tisoč ljudi iz več kot sto držav.


Argentinci množično na pohodih za življenje

Uvedbi nove zakonodaje, ki podpira splav, je v Argentini javno nasprotovalo približno 3,5 milijona državljanov. Samo v prestolnici Buenos Aires se je zbralo najmanj 350.000 protestnikov tako katoličanov, kot tudi evangeličanov, ateistov in drugih.


Bo Conte novi italijanski mandatar?

Pravnik Giuseppe Conte bi lahko že danes ali jutri postal mandatar za sestavo italijanske vlade. Kot skupnega kandidata za premierja sta ga včeraj predsedniku države Sergiu Mattarelli predlagali zmagovalki volitev Gibanje petih zvezd in Liga. Ob tem napovedujeta precej drugačen vladni program od prejšnjih, predvsem na gospodarskem področju.


Patriarh Sako: Imenovanje za kardinala je priznanje trpeči Cerkvi v Iraku

Papež Frančišek bo 29. junija na konzistoriju v Vatikanu umestil 14 novih kardinalov. Kandidati prihajajo iz različnih delov sveta. Kardinalskemu zboru se bo med drugim pridružil tudi patriarh Kaldejske Katoliške Cerkve Louis Sáko. Imenovanje je po njegovih besedah posebej pomenljivo za preganjano kaldejsko skupnost v Iraku.


Papež Frančišek bo 29. junija umestil 14 novih kardinalov

Papež Frančišek bo 29. junija na konzistoriju v Vatikanu umestil 14 novih kardinalov. Kot je sporočil na binkoštno nedeljo, prihajajo iz različnih delov sveta, kar kaže na vesoljnost Cerkve, ki nadaljuje z oznanjanjem usmiljene Božje ljubezni vsem ljudem na Zemlji. Kardinalskemu zboru se bo med drugim pridružil patriarh Kaldejske Katoliške Cerkve Louis Sako.


V več državah te dni v ospredju vprašanje zaščite nerojenih otrok

V naši soseščini so ta konec tedna pripravili pohode za življenje. Tako v Rimu v Italiji kot tudi v Zagrebu, Splitu in na Reki na Hrvaškem so tisoči pozivali k zaščiti nerojenih otrok. Pri južnih sosedih so ob tem opozarjali, da se človekove pravice začnejo s spočetjem. Na Irskem medtem teče kampanja pred referendumom o splavu, ki bo prihodnji petek. V ZDA se obeta drugačna delitev proračunskih sredstev na tem področju.


V Vatikanu se bodo s pogrebno slovesnostjo poslovili od kardinala Hoyosa

V Vatikanu se bodo z današnjo pogrebno slovesnostjo v baziliki svetega Petra poslovili od kolumbijskega kardinala Daria Castrillona Hoyosa, ki je umrl v 89. letu starosti. Papež Frančišek se je v sožalnem telegramu spomnil njegovega velikodušnega služenja Cerkvi in predvsem dragocenega sodelovanja s Svetim sedežem.


Po hudi letalski nesreči na Kubi sožalje svojcem žrtev izreka tudi papež Frančišek

Kuba je ovita v črno. Včeraj je v Havani kmalu po vzletu s tamkajšnjega mednarodnega letališča strmoglavilo potniško letalo. Na krovu je bilo 110 ljudi. Štiri so prepeljali v bolnišnico, en človek je tam pozneje umrl. Prizorišče nesreče si je ogledal novi predsednik države Miguel Diaz Canel, ocenil je, da bo identifikacija žrtev trajala dalj časa. Napovedal je oblikovanje posebne komisije, ki bo skušala najti vzrok tragedije. Pri preiskavi bo pomagala tudi Mehika, saj je bilo strmoglavljeno letalo njeno.


Novejše novice | Starejše novice