Maja MorelaMaja Morela
Miha MočnikMiha Močnik
Tone GorjupTone Gorjup
Tribuna 2017 (foto: kkz.at)
Tribuna 2017

Tribuna 2017

Slovenci po svetu | 02.03.2017, 00:20 Matjaž Merljak

V Kulturnem domu Pliberk, Farni dvorani Pliberk in Farni dvorani Šmihel bo od 2. do 4. marca 2017 potekal gledališki in lutkovni festival Tribuna. Pripravljal ga Krščanska kulturna zveza, letošnji spored prinaša dvanajst predstav.

Festival bo v četrtek, 2. marca, ob 19.30 odprla Mlajša gledališka skupina KPD Planina iz Sel s predstavo Zdravnik po sili.

Petkov dopoldanski program je namenjen šolskim skupinam: Starejša gledališka skupina SPD Bilka iz Bilčovsa bo predstavila Lov na čarovnice, Mlajša gledališka skupina SPD Bilka iz Bilčovsa bo predstavila Le kdo še verjame v pravljice?, otroška gledališka skupina Zarčki SPD Zarja iz Železne Kaple pa bo uprizorila predstavo Izgubljeni lešnik.

V petkovem večeru bosta na sporedu predstavi Sen kresne noči in Na odprtem morju. Prvo bo predstavila Mladinska gledališka skupina Še.EN.tjanž teater SPD Šentjanž iz Šentjanža v Rožu, drugo pa Gledališka skupina KPD Planina iz Sele.

Tudi sobotno dopoldansko dogajanje je namenjeno otrokom: Lutkovna skupina SPD Srce iz Dobrle vasi bo zaigrala Knjigo o džungli, Lutkovna skupina SPD Danica iz Šentprimoža se bo predstavila z Zrcalom življenja, Sami močni KPD Šmihel pa bo zaigrala Šolski izlet ali interaktivna kriminalka.

V sobotnem večeru bosta nastopila Glasbena šola GVIDO & Gimnazija Slovenj Gradec s Projektom 96 ter Lutkovna skupina Lutke mladje KDZ, Celovec/Žvabek s Živausko farmo. V soboto zvečer bo v Kulturnem domu v Pliberku na ogled tudi film Lutkarstvo upora / Puppenspiel des Widerstandes / Resistance Puppetry.

Vstopnice je mogoče kupiti za vsako posamezno predstavo, 'Maratonček? pa stane 35 oz. 20 evrov. Več informacij na spletni strani Krščanske kulturne zveze in Kulturnega doma Pliberk.

Slovenci po svetu
Dr. Gabriel Kavčič (photo: Rok Mihevc) Dr. Gabriel Kavčič (photo: Rok Mihevc)

Hud cinizem

Predvidoma v prihodnjem tednu bo znano, kdaj bomo odločali o treh posvetovalnih referendumih, med katerimi bo tudi posvetovalni referendum o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja. Moralni ...

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba?

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Peter Jančič (photo: STA) Peter Jančič (photo: STA)

Natikanje nagobčnika drugače mislečim

Spletni portal tednika Družina poroča, da je raziskovalec spolne vzgoje v šoli ter diplomirani mikrobiolog Tim Prezelj tožil novinarja Roka Blažiča zaradi sklopa objavljenih prispevkov o teoriji ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...