Ljubljana, sobota, 26. maj 2018, 10:23

Tribuna 2017

Tribuna 2017
Foto © kkz.at

Datoteke za prenos:

V Kulturnem domu Pliberk, Farni dvorani Pliberk in Farni dvorani Šmihel bo od 2. do 4. marca 2017 potekal gledališki in lutkovni festival Tribuna. Pripravljal ga Krščanska kulturna zveza, letošnji spored prinaša dvanajst predstav.

Festival bo v četrtek, 2. marca, ob 19.30 odprla Mlajša gledališka skupina KPD Planina iz Sel s predstavo Zdravnik po sili.

Petkov dopoldanski program je namenjen šolskim skupinam: Starejša gledališka skupina SPD Bilka iz Bilčovsa bo predstavila Lov na čarovnice, Mlajša gledališka skupina SPD Bilka iz Bilčovsa bo predstavila Le kdo še verjame v pravljice?, otroška gledališka skupina Zarčki SPD Zarja iz Železne Kaple pa bo uprizorila predstavo Izgubljeni lešnik.

V petkovem večeru bosta na sporedu predstavi Sen kresne noči in Na odprtem morju. Prvo bo predstavila Mladinska gledališka skupina Še.EN.tjanž teater SPD Šentjanž iz Šentjanža v Rožu, drugo pa Gledališka skupina KPD Planina iz Sele.

Tudi sobotno dopoldansko dogajanje je namenjeno otrokom: Lutkovna skupina SPD Srce iz Dobrle vasi bo zaigrala Knjigo o džungli, Lutkovna skupina SPD Danica iz Šentprimoža se bo predstavila z Zrcalom življenja, Sami močni KPD Šmihel pa bo zaigrala Šolski izlet ali interaktivna kriminalka.

V sobotnem večeru bosta nastopila Glasbena šola GVIDO & Gimnazija Slovenj Gradec s Projektom 96 ter Lutkovna skupina Lutke mladje KDZ, Celovec/Žvabek s Živausko farmo. V soboto zvečer bo v Kulturnem domu v Pliberku na ogled tudi film Lutkarstvo upora / Puppenspiel des Widerstandes / Resistance Puppetry.

Vstopnice je mogoče kupiti za vsako posamezno predstavo, 'Maratonček? pa stane 35 oz. 20 evrov. Več informacij na spletni strani Krščanske kulturne zveze in Kulturnega doma Pliberk.


Ne spreglejte: