Ljubljana, torek, 19. marec 2019, 09:00

Mladi rojaki sodelovali pri Akamasoa Argentina

Vsem je dobro znano delo slovenskega misijonarja na Madagaskarju Petra Opeke. Njegovemu zgledu je v Argentini sledil Gastón Viggo, ki ima že tri postojanke. V eni od teh so svojo pomoč ponudili mladi rojaki iz Buenos Airesa. Objavljamo zapis Maki Grohar iz Svobodne Slovenije.


SSk bo svoje glasove odstopila SVP

Zbirna stranka Slovencev v Italiji, Slovenska skupnost (SSK), bo na bližajočih se evropskih volitvah podprla južnotirolsko ljudsko stranko SVP.


SSK pripravlja 23. tabor otrok

Svetovni slovenski kongres SSK v letošnjem poletju pripravlja že 23. tabor, ki je namenjen mladim med desetim in petnajstim letom starosti, ki živijo izven meja Slovenije in imajo slovenske korenine.


V svetovni dan molitve vključeni tudi rojaki

Prvi petek v marcu so po vsem svetu molili za Slovenijo, to je bila namreč država gostiteljica Svetovnega molitvenega dneva SDM, ki ga pripravlja žensko laično in ekumensko gibanje. V več državah so k sodelovanju povabili tamkaj živeče Slovence - tako je bilo na Švedskem, v Belgiji in na Nizozemskem ter v Quuenslandu v Avstraliji.


To nedeljo bo Koroška poje 2019

Krščanska kulturna zveza (KKZ) pripravlja tradicionalno pomladansko pevsko srečanje, ki ga posveča Pavletu Kernjaku ob 120-letnici rojstva in 40-letnici smrti.


Avsenik je moj vzornik

V Begunjah na Gorenjskem so se 9. in 10. februarja 2019 zbrali mladi glasbeniki iz Slovenije in tujine. V diatonični in klavirski harmoniki so se pomerili za nagrado Avsenik 2019. Med 110-imi udeleženci je bil tudi 16-letni Jonathan Gregorič iz okolice Toronta v Kanadi. Dosegel je zlato priznanje.


Dekliški zbor sv. Stanislava navdušil rojake

Dekliški zbor sv. Stanislava pod vodstvom Helene Fojkar Zupančič se je na poti na mednarodno tekmovanje v Kansas Cityju ustavil pri rojakih v Hamiltonu in Torontu v Kanadi ter v Clevelandu v ZDA.


Umrl duhovnik Jože Cimerman

V Nemčiji je v večnost odšel slovenski duhovnik Jože Cimerman.


V Gorici štiri četrtke o vzgoji in družini

Skupnost družin Sončnica iz Gorice tudi letos pripravlja niz strokovnih vzgojnih predavanj o sodobnih družbenih, verskih, vzgojnih in kulturnih tematikah. Predavatelji bodo Andreja Poljanec, Katja Kogej, Domen Strmšnik in Sanja Rozman.


Tribuna 2019

V Celovcu bo jutri in v petek v organizaciji Krščanske kulturne zveze (KKZ) potekal letošnji gledališki in lutkovni festival Tribuna. To je tradicionalno gledališko srečanje, kjer nastopijo slovenske otroške in mladinske gledališke in lutkovne skupine s celotnega dvojezičnega območja.


Novejše novice | Starejše novice