Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović
Smučišče Poden/Bodental (foto: spletna kamera smučišča: www.bergfex.si)
Smučišče Poden/Bodental

Smučarski dan slovenskih duhovnikov

Cerkev na Slovenskem | 21.02.2017, 11:32 Matjaž Merljak

Na smučišču Poden/Bodental bo jutri potekal letošnji smučarski dan slovenskih duhovnikov. Na avstrijsko Koroško vabita dolgoletna udeleženca tega srečanja Peter in Stanko Olip.

Kot je Stanko Olip povedal za oddajo Utrip Cerkve na Slovenskem, se z bratom Petrom tega dne udeležujeta že vrsto let. Ko je ta še potekal v Kranjski Gori, ju je tja - to le na drugi strani Karavank - povabil župnik Marko Benedik. Na večkratno prigovarjanje udeležencev bo letošnje srečanje na avstrijskem Koroškem.

Poleg duhovnikov se ga bodo udeležili še diakoni, redovniki in redovnice, bogoslovci, katehistinje in katehisti, ki se bodo na progo spustili ob 11.30. Razvrščeni bodo v starostne skupine. Že od 9. ure bo prevzem štartnih številk in ogled proge. Po srečanju bodo imeli kosilo, ob 15.30 pa bo v Slovenjem Plajberku sveta maša, ki jo bo daroval župnik v Šentjakobu v Rožu Jurij Buh.

V pogovoru je še naglasil pomen takega neformalnega srečanja in druženja ter na smučišče v Poden povabil tudi navijače. Do smučišča pridete tako, da z glavne ceste od mejnega prehoda Ljubelj do Borovelj pri Sapotnici zavijete proti Slovenjemu Plajberku/Windisch-Bleiberg. Stanje na smučišču lahko preverite  na tej spletni strani.

Cerkev na Slovenskem
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...