Štefan IskraŠtefan Iskra
Andrej NovljanAndrej Novljan
Alen SalihovićAlen Salihović

VIDEO: SDS po Janševi oceni osrednji stabilni politični dejavnik v Sloveniji

Slovenija | 18.02.2017, 21:28 Andrej Šinko

Predsednik SDS Janez Janša je na slavnostni akademiji ob 28. obletnici stranke v Žalcu ocenil, da je SDS osrednji stabilni politični dejavnik v Sloveniji. Pri tem je poudaril, da je pred njimi čas sprememb in da je treba ta čas izkoristiti. Zadnje parlamentarne volitve pa so bile po njegovem mnenju ukradene.

Vodja največje opozicijske stranke meni, da je bilo leto 2016 leto mnogih izgubljenih priložnosti za Slovenijo, posledica tega pa je, da se mladi izšolani ljudje izseljujejo iz države, uvažamo pa delovne migrante. Vendar dodaja, da se ta čas bliža koncu. Janša je poudaril še, da so se vseskozi borili proti centralizaciji države in da je trenutno SDS edina stranka, ki ima več kot 10 odstotkov podpore volivcev.

»SDS je v 28 letih naprej delala za to, da je sploh nastala slovenska država. Vložili smo veliko naporov za to, da bi v državi, ki smo jo morali tudi braniti, živeli enakopravno. Borili smo se, da se popravijo krivice, da se vrne ukradeno premoženje in da se vzpostavijo pogoji, da se takšne anomalije ne bi več dogajale. Borili smo se za to, da ne bi spet trpeli tisti, ki so trpeli že prej,« je dejal Janša.

Na slovesni akademiji s kulturnim programom so podelili tudi priznanja dejavnim in zaslužnim članom stranke ter njenim lokalnim odborom.

Slovenija
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...