Ljubljana, petek, 25. maj 2018, 12:55

Za družine z več otroki zbrali 8851 evrov

Zbrani na koncertu, foto © Tomaž Celarec
Alpski kvintet
Foto © Tomaž Celarec

Ustanova Anin sklad, ki povezuje družine z več otroki, je minulo sredo v dvorani Zavoda sv. Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano pripravila dobrodelni koncert z geslom "Ljubezen nikoli ne mine". Poleg družin so nastopili priznani glasbeniki, ki so se odpovedali honorarju z željo, da čim več ljudi daruje za družine, ki potrebujejo pomoč. Svoj delež h koncertu so v petkovem večernu na Radiu Ognjišče prispevali tudi poslušalci, saj so lahko med posnetkom koncerta darovali za družine z več otroki.

Program sta povezovala oče in sin, Luka in Jure Sešek, ki sta vse vabila k pomoči družinam z več otroki. Do konca koncerta se je zbralo 8851 evrov. Hvala vsem in vsakemu posebej. Tisti, ki bi radi še darovali pa to lahko storite tako, da pokličete 0590 355 30.

"Potrudimo se, da držimo skupaj," je zbrane na koncertu nagovorila predsednica Aninega sklada Marija Šterbenc in se zbranim dobrotnikom in prijateljem Aninega sklada zahvalila za podporo: "Hvala za vsak dar, še tako majhen, hvala za vsako dobro misel, hvala za molitev. Ponesite zahvalo naprej med prijatelje in znance. Zavedajmo se, da ljubezen nikoli ne mine!"

Koncerta se je v sredo udeležil tudi nadškof Stanislav Zore, pri Slovenski škofovski konferenci odgovoren za področje družine. "Ob vseh mislih v besedi in glasbi, ki se pletejo in tkejo v lepo doživetje, bi rad izrekel samo eno zahvalo: Hvala družinam Aninega sklada. Hvala, da so! Da v naš svet, naveličan vsega, sit vsega, in zato tolikokrat neizmerno lačen, prinašajo sporočilo življenja, prinašajo sporočilo veselja, prinašajo sporočilo sprejemanja, prinašajo sporočilo bližine. Vsega tistega, kar v resnici nasičuje od znotraj. Zato drage družine, ki ste tukaj, in drage vse druge družine, hvala da ste in da nas učite, kje se človeka odžeja, nasičuje od znotraj."

Anin sklad z dobrodelnim koncertom Ljubezen nikoli ne mine

Na sredinem koncertu, ki ga je povezoval Jure Sešek, so nastopili Slovenski oktet, Manca Izmajlova, Alpski kvintet, Oto Pestner, Andrej Šifrer, Tone Rus z družino, Luka Sešek, Kvartet Štiglic, Družina Ivančič in otroci iz družin Kostanjšek, Štigl, Rabak, Drenik in Žebovec

Voditelj Jure Sešek
Voditelj Jure Sešek

Zbrani na koncertu
Zbrani na koncertu

Kdo je Anin sklad?

Ustanova Anin sklad deluje že več kot 18 let in združuje približno 350 družin z več kot 2200 otroki. Pomagajo jim na več načinov. Redno mesečno finančno pomoč prejema približno 140 družin, drugim pomagajo po svojih zmožnostih. Udeležujejo se njihovih srečanj, ki jih organizirajo od dva do trikrat letno, spomladi se srečajo na družinskem dnevu v Šentjakobu ob Savi, poleti ob godu sv. Ane v Dolenjskih Toplicah, včasih se srečajo še ob kakšni drugi priložnosti.

Slovenski oktet
Slovenski oktet

Tone Rus z družino
Tone Rus z družino

Ana Žebovec
Ana Žebovec

Oto Pestner
Oto Pestner

Jakob Štigel
Jakob Štigel

Luka Drenik
Luka Drenik

Andrej Šifrer
Andrej Šifrer

Ustanova Anin sklad si prizadeva, da bi se več staršev odločalo za tretjega in četrtega otroka, da bi bile številčnejše družine v družbi bolj razumljene, da bi se med seboj spoznavale in se podpirale, da bi se pospeševal pozitiven odnos do zdravega družinskega življenja in da bi bilo javno »ozračje« naklonjeno družinskim vrednotam.

Marjetka Rabak
Marjetka Rabak

Luka Sešek
Luka Sešek

Družina Ivančič
Družina Ivančič

Manca Izmajlova
Manca Izmajlova

Vid in Andreja Kostanjšek
Vid in Andreja Kostanjšek


Ne spreglejte: