Ljubljana, nedelja, 26. marec 2017, 17:00

V Planici obveljala prva serija: Kraft z zmago potrdil veliki kristalni globus

Avstrijec Stefan Kraft je zmagovalec zadnje tekme v sezoni smučarskih skakalcev. Na poletih v Planici so obveljali izidi prve serije, kajti finale so odpovedali zaradi spremenljivega vetra. Za Kraftom sta se na drugo in tretje mesto uvrstila Nemec Andreas Wellinger in japonski veteran Noriaki Kasai.


Število opredeljenih darovalcev organov in tkiv se je občutno povečalo

Eden od izrazov solidarnosti in dejanje ljubezni je darovanje organov in tkiv. V Sloveniji o tem dobra dva meseca osvešča tudi posebna kampanja, ki že daje konkretne rezultate. Število opredeljenih darovalcev se je namreč v primerjavi z enakim obdobjem lani povečalo za več kot petkrat.


Škof Štumpf ob prazniku daroval mašo za starše duhovnikov

Na praznik Gospodovega oznanjenja je murskosoboški škof Peter Štumpf v tamkajšnji stolni cerkvi sv. Nikolaja daroval sveto mašo za starše duhovnikov. V nagovoru je dejal, da „duhovniški starši večkrat ostajate nekje neopaženi, skriti. Niste v ospredju, čeprav v vašem srcu vedno gori močan ogenj ljubezni in skrbi za nas“.


Škof Jamnik na Brezjah blagoslovil matere, nosečnice in vse, ki prosijo za Božji blagoslov

Na praznik Gospodovega oznanjenja Mariji je slovesno bogoslužje pri Mariji Pomagaj na Brezjah vodil ljubljanski pomožni škof Anton Jamnik. Po pridigi je blagoslovil nosečnice, pare, ki si želijo otrok, matere, stare matere in vse, ki prosijo za Božji blagoslov.


Politični prostor obogatila stranka Za otroke

Ustanovljena je nova stranka z imenom Glas za otroke in družine - Za otroke. Za predsednika so delegati izvolili Aleša Primca, za podpredsednico pa Metko Zevnik. Izvolili so tudi izvršilni odbor, svet in druge organe stranke. Novo stranko vidijo kot družinsko stranko z vizijo.


Slovenci v Planici peti, Stoch postavil nov rekord

Norveški smučarski skakalci so zmagovalci ekipne tekme za svetovni pokal v poletih v Planici. Drugo mesto je osvojila Nemčija, tretje pa Poljska. Slovenci Anže Semenič, Domen Prevc, Jurij Tepeš in Peter Prevc so pred domačimi gledalci zasedli peto mesto. Med njimi je najdlje danes poletel Semenič, ki je v prvi seriji pristal pri 236 metrih, v drugo pa je bil najdaljši Peter Prevc z 226 m.


Pregled domačih dogodkov od 17. do 24. marca 2017

Slovenija je dobila štiri nove ustavne sodnike, generalnega državnega tožilca in končno tudi fiskalni svet. Zapletlo se je pri popolnitvi nadzornega sveta SDH, saj sta kandidata odstopila od kandidature. Državni zbor je sprejel nov družinski zakonik, ki širše opredeljuje družino. Prebivalci so se razveselili zaprtja obalne ceste med Koprom in Izolo. V Cerkvi smo praznovali teden družine, god sv. Jožefa, lazaristi 400-letnico ustanovitve, nuncij Juniusz Janusz pa zlato mašo.


Obhajamo praznik Gospodovega oznanjenja in materinski dan

Na praznik Gospodovega oznanjenja, ki ga v Katoliški Cerkvi obhajamo 25. marca, se spominjamo obiska nadangela Gabrijela pri Devici Mariji v Nazaretu.


Priliv skakalcev v zadnjih letih zelo velik

Smučarski skoki so trenutno v Sloveniji zelo "vroči", ne le zaradi planiškega praznika, temveč tudi zaradi uspehov slovenske vrste v zadnjih letih, kar je botrovalo k velikemu povečanju števila skakalcev, pravi Gorazd Pogorelčnik iz državnega panožnega nordijskega centra v Kranju, kjer je športni koordinator in trener 1. selekcije.


Krščanski forum SDS: Evropa, odpri vrata Kristusu!

Krščanski forum SDS je po poročanju časnika Demokracija od 60-letnici podpisa Rimske pogodbe pripravil izjavo. V njej so izrazili obžalovanje, da se je Evropska unija odpovedala omembi krščanskih korenin v preambuli evropske ustavne pogodbe.


Novejše novice | Starejše novice

Radijski blogi