Ljubljana, četrtek, 27. april 2017, 16:45

Ali SVIZ spodbuja LGBT ideologijo v šolah in vrtcih?

Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije je za učitelje in vzgojitelje pripravil omizje, ki bi jim pomagalo izboljšati vedenje o področju LGBTI tematik med zaposlenimi v vrtcih in šolah ter drugimi zainteresiranimi. Slednjih sodeč po fotografiji z dogodka, objavljeni na strani SVIZ, ni bilo ravno veliko, a dogodek odpira občutljiva vprašanja, povezana z vse večjo prisotnostjo LGBT ideologije v slovenskem javnem šolstvu, piše spletni portal Domovina.


Zakona o drugem tiru in o vajeništvu znova v odločanje parlamentu

Državni svetniki so na izredni seji s 23 glasovi za in z dvema proti izglasovali odložilni veto na zakon o drugem tiru, ki ga je minuli četrtek potrdil državni zbor. V razpravi so poudarili, da je v besedilu preveč neznank, med drugim v zvezi s financiranjem. Večina je prepričana, da bi lahko država projekt izpeljala sama.


Bo primer Vaskrsić sprožil nove tožbe?

Evropsko sodišče za človekove pravice v Strasbourgu je odločilo, da mora Slovenija Zoranu Vaskrsiću plačati odškodnino in povračilo stroškov v skupni vrednosti 85.000 zaradi rubeža in prodaje hiše v izvršilnem postopku, nastalem zaradi osnovnega dolga Vaskrsića v višini 124 evrov.


P. Bahčič: Marija nas opogumlja s svojo nežnostjo in ljubeznijo

Z jutranjo sveto mašo v francoskem romarskem središču La Salette na 1800 metrih nadmorske višine se je skoraj sklenilo romanje častilcev Marije Pomagaj pod vodstvom komisarja za Sveto deželo p. Petra Lavriha in rektorja svetišča na Brezjah p. Roberta.


Inšpekcija odkriva delo otrok

Inšpektorji za delo so lani med nadzori odkrili več kot 33.360 kršitev, največ zaradi neizplačila plač. Zadnjih nekaj mesecev zaznavajo tudi vse več povpraševanj po delu za otroke.


Predsednik Pahor in škof Jamnik voščila 107 let stari Marti Polak

Predsednik republike Borut Pahor in ljubljanski pomožni škof Anton Jamnik sta dopoldne v domu starejših občanov v Preddvoru voščila gospe Marti Polak za 107. rojstni dan. Škof Jamnik je za naš radio povedal, da je gospa Polak še vedno bistrih misli, je živahna in s palico še sama hodi. Posebej se rada priporoča Brezjanski Mariji Pomagaj. Vedno znova se zahvaljuje za dar življenja in vere.


Zevnikova o ogroženosti današnjih otrok

Podpredsednica stranke Glas za otroke in družine Metka Zevnik je ob dnevu Zemlje pred umetniško instalacijo, s katero je Zmago Modic pred ljubljanskim Magistratom predstavil ogroženost življenja zaradi jedrskih bomb oz. radioaktivnosti, spregovorila o ogroženosti otrok. Modičevo delo vidi kot upor proti vojni in globalni ogroženosti otrok.


MNZ in brežiška občina danes o zastojih na Obrežju

Tudi ta konec tedna ni minil brez zastojev na večjih mejnih prehodih s Hrvaško. Nezadovoljstvo lokalne skupnosti zaradi tega in druge težave bo Občina Brežice danes predstavila predstavnikom ministrstva za notranje zadeve.


Na pomladnem srečanju družin Aninega sklada tudi varuhinja človekovih pravic

Dobrodelna ustanova Anin sklad, ki povezuje družine z več otroki, je včeraj v Šentjakobu ob Savi pripravila tradicionalno srečanje družin. Namenjeno je bilo druženju, izmenjavi izkušenj, pa tudi predavanjem za starše in delavnicam za otroke.


Pregled domačih dogodkov od 14. aprila do 21. aprila 2017

Dogajanje v preteklih dneh je zaznamovalo praznovanje velike noči, sprejemanje zakonodaje o izgradnji drugega tira Divača-Koper, usklajevanje vladne koalicije o noveli zakona o zdravstveni dejavnosti in še nekatere druge teme.


Novejše novice | Starejše novice