Ljubljana, četrtek, 21. junij 2018, 08:39

Papež bo obiskal Univerzo Roma Tre v večnem mestu

Univerza Roma Tre
Foto © Radio Vatikan

Papež Frančišek se bo dopoldne mudil na rimski univerzi Roma Tre. Gre za drugo največjo državno univerzo v večnem mestu, v katero je vpisanih približno 35.000 študentov in letos obhaja srebrni jubilej. Sveti oče bo prvič obiskal necerkveno visoko šolo v svoji škofiji.

Njegov prihod je predviden ob 10. uri, sprejeli ga bodo rektor Mario Panizza, generalni direktor Pasquale Basilicata in prorektorica Maria Francesca Renzi. Po pozdravnem govoru Panizze bo papež Frančišek odgovarjal na vprašanja, ki mu jih bodo postavili štirje študentje. Med njimi bo Nour Essa iz Sirije, ki na univerzi Roma Tre študira biologijo. V Italiji je kot politična begunka in bo svetemu očetu, s katerim se bo srečala že tretjič, postavila vprašanje, povezano z integracijo tujih študentov. Obisk, med katerim bo papež Frančišek prebral tudi svoj govor, bo trajal približno dve uri, torej približno do poldneva

Univerza Roma Tre ni znana samo po svojem delo na didaktičnem in raziskovalnem področju, ampak tudi po svoji pozornosti do družbenih problemov italijanske prestolnice. Gre za t.i. tretje poslanstvo. "Že dvajset let govorimo o tretjem poslanstvu, zdaj pa je potrebna operativnost," pravi Panizza, sicer arhitekt, ki je lani pripravil kar štiri simpozije o trajnostnem razvoju.

Vir: Radio Vatikan


Ne spreglejte: