Ljubljana, petek, 25. maj 2018, 13:00

Škofu Jožefu Smeju ob 95. rojstnem dnevu voščila tudi nečakinja papeža Frančiška

Danes dopoldne je s slavljencem škofom Smejem že nazdravil nadškof Alojzij Cvikl
Foto © Nadškofija Maribor

Danes praznuje 95. rojstni dan upokojeni mariborski škof Jožef Smej. Ob tej priložnosti ga je v Domu sv. Lenarta, kjer je na okrevanju po zlomu kolka, obiskal nadškof Alojzij Cvikl skupaj s člani mariborskega kapitlja in mu izrekel prisrčna voščila ter dobre želje po čimprejšnjem še boljšem okrevanju, poroča spletni portal Družine.

Kot pišejo na spletni strani mariborske nadškofije se je nadškof Cvikl slavljencu zahvalil, da je tako tesno povezan z mariborsko nadškofijo in metropolijo in da kljub častitljivim letom s takšno pozornostjo in ljubeznijo spremlja življenje Cerkve na Slovenskem. Škof Jožef Smej se je zahvalil za čestitke in za izraženo pozornost. Poleg zahvale nadškofu je izrekel zahvalo vodstvu, osebju Doma sv. Lenarta in vsem, ki skrbijo, da se v domu dobro počuti.

"Na praznik lurške Matere Božje pa je današnji slavljenec prejel še en prijeten obisk: po nekaj dneh obiska pri »stricu«, papežu Frančišku, je ga je obiskala papeževa nečakinja Maria Inés Narvaja z družino, možem in tremi otroki. Njen mož Vladimir Voršič je argentinski Slovenec, korenine po mami ima v Prekmurja, po očetu pa v Prlekiji. Škof Smej se je družine Voršič razveselil, saj je Vladimirjeva mama, Mariana Bajlec, ki je kardinala Bergoglia v Buenos Airesu prva navdušila za okus slovenske potice, sestrična škofa Smeja," so zapisali na spletni strani Družine.

Družina Voršič iz Argentine je v sorodu s škofom Smejem in papežem Frančiškom
Družina Voršič iz Argentine je v sorodu s škofom Smejem in papežem Frančiškom

Papeževa nečakinja Maria je na praznik Lurške Matere Božje škofu Smeju voščila ob jubileju
Papeževa nečakinja Maria je na praznik Lurške Matere Božje škofu Smeju voščila ob jubileju

Vir: Družina


Ne spreglejte: