Ljubljana, sreda, 21. avgust 2019, 22:08

Video: Ne pozabi, da si lepa

Skupina Proper
Foto © ARO

"Besedilo se dotika teme zapuščenosti in prebuja upanje po vnovičnem poskusu zaživeti, po preseganju prejšnjega stanja."

Talenti ne spijo. Premierno predstavljamo avtorsko pesem skupine P r o p e r, ki je nastala pred dvema letoma, ko je želja po skupnem preigravanju štirih fantov s Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana, prerasla v idejo o svoji glasbeni skupini. Skupne vaje, šolski projekti in igranje na manjših zabavah so hitro dali zagona za več ustvarjanja glasbe. Iskali so nove izzive, posneli zgoščenko priredb in se z veliko vloženega truda začeli uveljavljati kot dober (v angleščini proper) poročni band.

Skozi dve leti so glasbeno rasli in se dopolnjevali, nato pa je želja po dodatnem glasbenem izobraževanju v tujino zvabila pevca in basista. Tinetu Lustku na kitari in Janu Gerlu na klaviaturah so se v septembru tako pridružili bobnar Primož Podobnik, basist Nejc Podobnik in vsem dobro poznani pevec Luka Sešek.

Preigravanje glasbe drugih jim kmalu ni več zadostovalo. Temu priča tudi ustvarjanje avtorske glasbe, ki je plod iskanja svojega prostora pod glasbenim nebom, raziskovanja svojega zvoka in želje po ustvarjanju kvalitetne glasbe.

Pesem Ne pozabi, da si lepa je v celoti delo basista Nejca Podobnika in je prva avtorska skladba skupine. V pripravi so že druge skladbe in v prihodnosti boste o njih zagotovo še kaj slišali.

Skupina Proper
Skupina Proper

Nejc Podobnik: »Pesem je nastala v relativno kratkem času, celotna skladba je nastajala dober teden dni. Predvsem sem skušal pevcu Luku položiti na usta besede o samospoštovanju. Vsak je vreden spoštovanja, pa čeprav ga okolica morda zavrača. Besedilo se dotika teme zapuščenosti in prebuja upanje po vnovičnem poskusu zaživeti, po preseganju prejšnjega stanja. Sporočilo pesmi je pravšnje za ta čas.«

Skupina Proper
Skupina Proper

Ne spreglejte: