Ljubljana, sobota, 24. februar 2018, 19:07

EMA 2018: v finalu tudi Proper

V oddaji „A štekaš“ smo gostili sodelavca, ki se jima je, s prijatelji iz zasedbe Proper, uspelo uvrstiti v finale letošnjega slovenskega predizbora za Evrosong, tekmovanja za pesem Evrovizije. Luka Sešek in Jan Gerl sta nam razkrila nekaj zanimivosti iz zakulisja festivala, ki vsako leto znova dvigne precej prahu. Ko se ta poleže, ostane spomin na šov, zmagovalcu poskus na večjem evropskem odru, nam pa nove skladbe.


Film Marijina zemlja kmalu v Koloseju

Radio Ognjišče in Distribucija Fivia vabita na medijsko premiero filma MARIJINA ZEMLJA, ki bo v četrtek, 1. marca, ob 20. uri v ljubljanskem Koloseju.


Rožič: Hrvaška diplomacija spretnejša od slovenske

Po mnenju doktorja političnih ved p. Petra Rožiča lahko rečemo, da ima Hrvaška spretnejšo diplomacijo pri reševanju mejnega vprašanja kot Slovenija. Meni, da bi morali vsaka posebej malo popustiti pri svojih interesih. Del tega popuščanja je že odločitev za samo arbitražo.


Ustavni sodnik ddr. Jaklič: V Evropi velja kultura, kar sodišče presodi, to spoštuješ

V oddaji "Spoznanje več, predsodek manj" smo gostili ustavnega sodnika ddr. Klemena Jakliča. Z njim smo se pogovarjali o Sodišču Evropske unije in tudi o tem, da je Ustavno sodišče ugotovilo neustavnost referendumske zakonodaje.


Pomembno je, da z begunci delamo s spoštovanjem

V februarski oddaji Gradimo odprto družbo, oddaji z begunsko, migracijsko ter razvojno tematiko, je bil gost jezuitski predstojnik p. Ivan Bresciani. Z njim smo se pogovarjali o prehojeni 16-letni poti Jezuitskega združenja za begunce v Sloveniji. V oddaji ste lahko slišali tudi nekaj novic z begunsko tematiko iz domovine in tujine.


Quo vadis mladi prevzemniki kmetij?

Na Fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede v Mariboru se je na pepelnično sredo zgodilo srečanje mladih prevzemnikov kmetij, ki so minula leta uspešno kandidirali na razpisu Programa razvoja podeželja. Dogodek je potekal v organizaciji Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Zveze slovenske podeželske mladine in Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije.


VIDEO: p. Benedikt Lavrih: Lepo je biti na poti spreobrnjenja!

Ali je spreobrnjenje res tako zelo pomembno in potrebno za naše življenje? Zakaj toliko govora o nujnosti spreobrnjenja, če marsikdaj slišimo ali celo ugotovimo, saj ni nič boljše, saj se nič ne poboljšamo, saj smo vedno isti?


Kam naprej?

To je vsako leto, za devetošolce in maturante eno od najpogostejših vprašanj. Kateri poklic je prava izbira, katera študijska smer ali delovno mesto? V pomoč je vse več strokovno podkovanih metod in orodij, ki pomagajo določiti vedenjski profil posameznika. Skozi dobljene rezultate prepoznamo svoje potenciale, morebitne omejitve, in dobimo konkretnejše odgovore na vprašanje, v katerem poklicu ali na katerem delovnem mestu bi se lahko najbolje razvijali in kakovostno opravljali delo.


VIDEO: Janez E. Rus: Spoved ni formalnost, ampak kraj srečanja z božjo ljubeznijo

Spoved, greh in odpuščanje so bile teme, ki sta jih v februarski oddaji Globine, večer pred pepelnično sredo, izpostavila duhovnik Janez Rus in voditelj Blaž Lesnik. Glavno sporočilo je bilo, da je spoved kraj, kjer smemo izkusiti, da nas Bog s svojo ljubeznijo nikoli ne zapusti.


SBC in GZS za Radio Ognjišče o neupravičenosti stavke javnega sektorja

Za oddajo "Pogovor o" smo se o upravičenosti stavk javnega sektorja in o tem, koliko lahko gospodarstvo še servisira javni sektor pogovarjali z izvršnim direktorjem Kluba slovenskih podjetnikov (SBC) Goranom Novkovićem in izvršnim direktorjem Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) Samom Hribarjem Miličem. Oba sta poudarila, da je stavka neupravičena in da vseh apetitov javnega sektorja zasebni ne bo prenesel.


Novejše novice | Starejše novice