Ljubljana, sobota, 23. junij 2018, 19:29

Drugo pismo z radijskih počitnic: Kako nam je lepo!

Drugi dan našega počitnikovanja je bil bolj ali manj namenjen počitku in raziskovanju. Če smo se najprej zbrali pri sveti maši v hotelski dvorani, so po njej številni odšli na bazen ali v morje, pogumni pa so se podali na uro dolgo hojo do mesta Trogir. A vsi pa smo bili v pričakovanju še zadnjega počitnikarja, nadškofa msgr. Alojza Urana.


FOTO: Prvo pismo z radijskih počitnic: Začelo se je veselo

Pa so se začele. 16. počitnice Radia Ognjišče in Turistične agencije Kompas. Po letos eni najkrajših poti, smo kljub temu potrebovali slabih deset ur, da smo iz Ljubljane in drugih koncev Slovenije prispeli v Trogir. A ta čas je bil dragoceno porabljen. Stiski rok, objemi, pogovori o tem, kdo je in koga ni ter seveda prvo druženje ob oltarju, nas je zaznamovalo v prvem delu dneva. V drugem pa prihod v hotel, večer Dobrodošlice in že prvi skoki v morje.


Ian Yalor, duhovnik s Karibov in misijonar: Vedno in v vsem slavimo Gospoda

Jesus Explosion je evangelizacijsko, slavilno srečanje, ki je nastalo kot sad spodbude svetega papeža Janeza Pavla II. v iskanju novih gorečih oblik in metod evangelizacije. Začetnika Jesus Explosion-a na karibskem otočju Trinidad in Tobago sta duhovnik Ian Taylor in Janet Chinnia, ki sta svojo karibsko kulturo ter živo in gorečo vero prinesla tudi k nam.


Začenjamo 16. radijske počitnice

Spet začenjamo radijske počitnice, ki so že šestnajste po vrsti. Tokrat smo krenili na pot s sedmimi avtobusi, med katerimi so nekateri prišli v Ljubljano iz smeri Gorenjske, Primorske in Štajerske. Od tu pa v znani smeri proti Liki in naprej proti Dalmaciji, do Trogirja oziroma naselja Seged Donji, ki stoji »pred vrati« tega starodavnega mesta, nedaleč od Splita.


Joga med kristjani: »Tudi planike ne gojimo na barju«

Ali je narobe, da kristjani iščemo odgovore na življenjska vprašanja izven krščanskega nauka? Je tega več danes, kot nekoč? O tem smo se z br. Miranom Špeličem pogovarjali v oddaji Globine.


"Med počitnicami otrok ne »šopajte« z vsako dejavnostjo"

Prihaja 10 tednov, ko so otroci doma in tega časa se seveda zelo veselijo. To pa staršem predstavlja nov izziv, kako organizirati te tedne, kam z otroki in kaj naj doma sploh počnejo. V Svetovalnici je bila naša gostja ustanoviteljica Familylaba, Ivana Gradišnik.


Mladi o ohranjanju tal v alpskem prostoru

Gimnazija in Srednja šola Rudolfa Maistra Kamnik je, kot še nekaj drugih slovenskih šol, vpeta v mednarodno združenje YPAC, Mladinski parlament Alpske konvencije, s sedežem v Innsbrucku. Letošnji dogodek je konec marca gostila Slovenija. V studiu smo gostili mlade in mentorico, ki so bili del razprave.


Naš gost: Novomašniki 2018, 1. del

Junij je mesec, ko škofje posvečujejo nove duhovnike. Kot navaja Tiskovni urad SŠK, bo letos v Cerkvi na Slovenskem posvečenih 20 novomašnikov: 12 škofijskih ter 8 redovnih duhovnikov. Trije diakoni bodo prejeli mašniško posvečenje v tujini. Prvih šest novomašnikov smo predstavili v tokratni oddaji, to so bili: Branko Jurejevčič, Aljaž Baša, br. Miro Pavšek, Peter Stele, p. Jona Vene in Rok Bečan.


Bolniki danes 50-ič romajo k Mariji Pomagaj

V Slovenskem narodnem svetišču Marije Pomagaj na Brezjah bo danes že petdesetič potekalo narodno romanje bolnikov, invalidov in starejših, ki ga pripravlja mesečnik Ognjišče. Zlato romanje vodi nadškof Stanislav Zore.


P. Robert Bahčič pred romanjem bolnikov na Brezje: V množici trpečih bratov in sester vidim notranje bogastvo Cerkve

Pred nami je jubilejno narodno romanje bolnikov, invalidov in starejših na Brezje, ki ga že 50. organizira Revija Ognjišče. Pomemben delež k romanju doprinese prav narodno svetišče Marije Pomagaj, zato smo se pred dogajanjem pogovarjali z rektorjem svetišča na Brezjah p. dr. Robertom Bahčičem.


Novejše novice | Starejše novice