Jure SešekJure Sešek
Aleš KarbaAleš Karba
Andrej ŠinkoAndrej Šinko

Na slovenski politični parket prihaja Glas za otroke in družine

Slovenija | 02.01.2017, 13:00

Pred slabima dvema tednoma je minilo leto dni od prepričljive zavrnitve novele zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih na referendumu. Takrat je v kampanji ključno vlogo odigrala Koalicija Za otroke gre, ki je nato prerasla v Gibanje Za otroke in družine. Že takrat so se pojavila ugibanja o tem, ali bi iz njega lahko nastala stranka. Različni mediji zdaj poročajo, da bi se to lahko zgodilo že v začetku novega leta.

Navedbe, ki se pojavljajo na različnih koncih, smo preverili pri predsedniku omenjenega gibanja Alešu Primcu. "Z veseljem lahko povem, da smo že v postopku ustanavljanja stranke. Računam na to, da bo ustanovljena v začetku februarja."

Kot je pojasnil Primc, so v gibanju, ki ga vodi, ugotovili, da samo z referendumi ni več mogoče zagotavljati otrokovih pravic in spoštovanje osnovnih vrednot. "Ugotovili smo, da bo treba vstopiti v politiko in preprečevati sprejem slabih zakonov v parlamentu. Še bolj pomembno je, da bomo imeli možnost v parlamentu sprejemati zakone v podporo družini in temu, da bomo res živeli v normalni državi, kjer bo pošteno delo pošteno plačano in bomo od njega lahko tudi pošteno živeli."

Ime nove stranke bo Glas za otroke in družine. "Ime smo najprej izbrali v ožji koordinacijski ekipi, nato smo želeli izvedeti, kakšno je mnenje javnosti. Izvedli smo internetno anketo in povabili ljudi, naj povedo svoje mnenje. Na moje veliko presenečenje je z veliko večino zmagalo ime Glas za otroke in družine. To je bila za nas potrditev, da je to pravo ime. Upam, da bo všeč tudi državljankam in državljanom, ko bodo sedeli v volilnih kabinah in izbirali našo usodo za prihodnja štiri leta." Primc je še povedal, da se z izidom na volitvah, ko bo prišlo do njih, ne obremenjuje.

Slovenija, Politika
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...