Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović

Dvoličnost župana Zorana Jankovića

Slovenija | 08.12.2016, 13:13 Marjana Debevec

Župan Zoran Janković je danes v Rdeči dvorani Mestne hiše podelil certifikate LGBT prijazno, katerih cilj je, ko je bilo zapisano v vabilu, ozaveščati ljudi in ustvariti pozitivno klimo za vse, tako znotraj delovnega okolja kot tudi navzven.

Prejemniki certifikata LGBT prijazno se zavežejo, da bodo v svoji organizaciji zagotovili boljše razumevanje temeljnih človekovih pravic LGBT-oseb, vključujoče okolje za LGBT-sodelavce in sodelavke, dvig osveščenosti zaposlenih pri zagotavljanju ponudbe in storitev za LGBT- uporabnice in uporabnike ter povečanje občutljivosti za zaznavanje kršitev pravic LGBT-oseb v delovnem in uporabniškem okolju. Pri tem se postavljata dve vprašanji. Prvič: zakaj toliko poudarjati le pravice istospolno ali kakorkoli drugače usmerjenih oseb in njihovo vključevanje v družbo? Ali nimajo že sedaj enakih pravic kot vsi ostali? Ali imajo težave pri zaposlovanju? Tega še nisem zasledila. Sem pa zasledila, da imajo težave pri zaposlitvi in nasploh pri sprejemanju v družbi na primer invalidne osebe, ljudje s posebnimi potrebami, socialno ogroženi. Zakaj se torej Mestna občina Ljubljana ne zavzame za njihove pravice?

Pravzaprav župan Janković, ki poudarja, da je odprt do vseh skupin ljudi, po drugi strani ostro napada vse, ki so drugačnega prepričanja kot on. Spomnimo samo na njegov aroganten odgovor na vprašanje novinarjev, ali si je ogledal film Čudež življenja, ki se po njegovem mnenju ne bi smel prikazovati na stopnišču pred frančiškansko cerkvijo. »Niti slučajno si ga ne bom ogledal«, je takrat dejal in v isti sapi zatrdil, da film krši človekove pravice, čeprav je le prikazal razvoj otroka v maternici – mimogrede, to bi lahko bil tudi njegov razvoj, kot razvoj vsakega človeškega bitja.

Če smo torej v odgovoru na prvo vprašanje videli, da ljudem z istospolno usmerjenostjo temeljne človekove pravice niso kršene, pa se lahko vprašamo, čemu služijo ti cerifikati.

Certifikat LGBT prijazno je doslej prejelo že 14 organizacij, tokrat pa ga bodo prejeli Mednarodni grafični likovni center, OŠ n. h. Maksa Pečarja, Svetovalni center za otroke, mladostnike in starše Ljubljana, RRC Računalniške storitve d.d., Vrtec H. C. Andersena in Vrtec Pod Gradom.

Glede na izkušnje lahko rečemo, da bo šlo za vsiljevanje LGBT ideologije, ki otroke že od majhnega zavaja o spolni identiteti in spolni usmerjenosti, saj jih vabi k preizkušanju le te, hkrati pa ustvarja nek strah med ljudmi, če na kakršenkoli način podprejo naraven način življenja, naravno in temeljno družino matere, očeta in otrok, saj bodo lahko zaradi svojega prepričanja tudi kaznovani.

Slovenija, Politika
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Eva Golob (photo: ZSPM) Eva Golob (photo: ZSPM)

Eva Golob: Ponosni na podeželske korenine

»Vsako leto pripravimo zelo pester program skozi celo leto in številni naši dogodki so tradicionalni. Eden takih je državni kviz Mladi in kmetijstvo, ki bo (danes) v Velikih Laščah potekal že ...