Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović
EuroSkills 2016 (foto: euroskills)
EuroSkills 2016

VIDEO: EuroSkills 2016

Slovenija | 01.12.2016, 06:00 Nataša Ličen

Se še spomnite evropskega tekmovanja mladih v poklicnih spretnostih EuroSkills? V Sloveniji za redno in uspešno udeležbo naše države na omenjenem tekmovanju skrbi Center RS za poklicno izobraževanje. Še več, v zadnjih nekaj letih so uspeli razviti pestro mrežo sodelujočih, Srednjih poklicnih šol, mentorjev in mladih. Slednji se pogumno soočajo s konkurenco in dosegajo tudi zavidljive uspehe.

S kar dveh tekmovanj Euroskills smo doslej že obširno poročali tudi na radiu Ognjišče. Tudi letošnjega ne bomo obšli. Saj se bo na tekmovanju, ki ga to leto gosti Gothenburg na Švedskem, z evropskimi kolegi pomerilo deset slovenskih zmagovalcev v pohištvenem mizarstvu, stavbnem mizarstvu, kamnoseštvu, informatiki, slikopleskarstvu, cvetličarstvu, aranžerstvu, kuharstvu in strežbi.

»Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada/Evropskega sklada za regionalni razvoj/Kohezijskega sklada. Več o projektu na http://www.cpi.si/mednarodno-sodelovanje/ess-mizs/perspektiva-2014-2020.aspx«.

Ekipa slovenskih tekmovalcev in mentorjev
Ekipa slovenskih tekmovalcev in mentorjev © euroskills

Spoznajte jih na Facebook profilu www.facebook.com/mojaizbira/, kjer lahko tudi spremljate potek tekmovanja. Navijajmo zanje in držimo pesti, da bodo dobro zastopali svoje znanje in talente naše domovine. Letošnje tekmovalce bomo gostili v Dijaški oddaji, v četrtek 8. decembra, ko nam bodo iz prve roke opisali svoje vtise in morebitne dosežke. 

Tekmovanje v poklicnih spretnostih
Tekmovanje v poklicnih spretnostih © euroskills

Tekmovanje v poklicnih spretnostih
Tekmovanje v poklicnih spretnostih © euroskills

Tekmovanje v poklicnih spretnostih
Tekmovanje v poklicnih spretnostih © euroskills

Tekmovanje v poklicnih spretnostih
Tekmovanje v poklicnih spretnostih © euroskills

Slovenija
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...