Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Andrej ŠinkoAndrej Šinko

Bo moralo Gibanje za otroke in družine s protestom pozvati k vrnitvi koroških dečkov?

| 26.10.2016, 15:46

Kot smo že poročali v Gibanju za otroke in družine.si predsednika vlade Mira Cerarja pozivajo, da naj ministrici Anji Kopač Mrak naroči, naj v skladu s sodbo Vrhovnega sodišča nemudoma vrne koroška dečka v družino babice in dedka v Pameče pri Slovenj Gradcu.

"V kolikor ministrice predsednik vlade ne bo odstavil, dali smo mu tudi možnost, da ji naloži, da nemudoma vrne otroke v skladu s sodbo vrhovnega sodišča v družino babice in dedka ali pa jo zamenja z nekom, ki bo s svojo prvo nalogo na položaju ministra storil prav to, edino normalno in pravo potezo, da bo vrnil otroke. Kajti po sodbi vrhovnega sodišča ni nobenega razloga, da otroka še naprej ostajata pri rejnikih. Noben pravni akt po tej sodbi ne zdrži več," je povedal Franc Donko iz Gibanja za otroke in družine.

In kaj bodo storili, če se dečka kljub vsemu ne bosta vrnila k babici in dedku? "Javnost smo že obvestili, da bomo začeli s pripravami na velik protestni shod pred vlado," je dejal.

Povejmo še to, da sta imela koroška dečka do sedaj pravico le do enega srečanja za uro in pol mesečno s starima staršema, od oktobra pa so imata dovolili dve srečanji mesečno. V omenjenem gibanju zatrjujejo, da je celo zapornikom dovoljeno več obiskov domačih.

Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...