Nataša LičenNataša Ličen
Matej KržišnikMatej Kržišnik
Rok MihevcRok Mihevc

Premier Cerar spet razmišlja - tokrat o visokih plačah v slabi banki

| 20.10.2016, 13:49

Odgovornost za kaos v slabi banki nosi vlada, je v pogovoru za Radio Ognjišče dejal poslanec NSi Jožef Horvat. Odzval se je na vladno sejo, na kateri niso sprejeli nobenega sklepa glede poročila ministrstva za finance o prejemkih zaposlenih v Družbi za upravljanje terjatev bank. Vlada bo, kot je že v navadi o tem razpravljala po premierovem razmisleku prihodnji teden.

Horvat je uvodoma dejal, da plače niso največja težava slabe banke. "Plača naj sledi rezultatom dela. Če so rezultati dobri, naj bo dobra tudi plača," je dejal. Kritičen je do floskule, da so največji krivec previsoke plače, te so bile tudi razlog za "izgon" tujcev iz DUTB. "Nekateri lobiji in omrežja v Sloveniji so videli, da pri tujcih ne morejo uspeti s svojimi osebnimi interesi zato je bilo potrebno tujce najprej diskreditirati. V Sloveniji je to enostavno narediti tako, da razglasiš, da imajo vodilni v slabi banki previsoke plače. In so potem enostavno spakirali in odšli. Današnji vodilni imajo prav tako, morda še nekoliko višje plače. V bistvu gre za to, da so omrežja želela imeti in so videli svoje apetite v gospodarskih družbah s katerimi upravlja DUTB," poudarja Horvat.

Meni, da vlada za razmere v slabi banki nosi vso krivdo, saj je edini delničar te banke. "Končni cilj bo dosežen takrat, ko bodo privatizirane družbe s katerimi upravlja DUTB. V NSi pravimo več preivatizacije je manj korupcije oz več državnega upravljanja je več korupcije."

Uporabljene plastenke (photo: Pixabay) Uporabljene plastenke (photo: Pixabay)

Res to potrebujem?

Praznujemo dan Zemlje – našega skupnega doma, kakor se večkrat izrazi papež Frančišek. Na svetovni in tudi slovenski ravni poteka več pobud, v katere naj bi bila vključena več kot milijarda ljudi ...

Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič) Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič)

Boga bodo vzeli zares!

Na Brezjah je bilo popoldne srečanje družin ljubljanske nadškofije. Geslo srečanja je bilo »Vzemi Boga zares!«. Srečanje so sklenili ob 16. uri s sveto mašo, ki jo je daroval nadškof Stanislav Zore.

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.