Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Alen SalihovićAlen Salihović

Papež v soboto z družinami žrtev v Nici

Slovenija | 22.09.2016, 11:29 Marjana Debevec

Papež Frančišek bo v soboto sprejel svojce žrtev terorističnega napada v Nici. Srečanje s prizadetimi družinami je predvideno opoldne. Ob tem pa je sveti oče Papež Frančišek izrazil svoje obžalovanje ob umoru dveh mehiških duhovnikov.

Tamkajšnjemu škofu je papež poslal sožalni telegram, v katerem celotni škofiji in družinskim članom pokojnih duhovnikov zagotavlja svoje molitve.

Oče Alejo Nabor Jimenez Juarez in oče José Alfredo Suarez de la Cruz sta bila minulo nedeljo ugrabljena iz župnijske cerkve v mestu Poza Rica na severu mehiške zvezne države Veracruz. Njuni trupli, prerešetani s kroglami, so našli naslednji dan.

Papež ostro obsoja brutalni napad na tragični življenji in dostojanstvo vseh vpletenih, ob tem pa spodbuja duhovnike in vse pripadnike škofije, naj še naprej opravljajo svoje poslanstvo, navkljub vsem težavam, ki jim stojijo na poti.

V Mehiki je od leta 2012 življenje izgubilo že 14 duhovnikov, največ umorov beležijo v zvezni državi Guerrero na obali Tihega oceana.

Slovenija
Križev pot na Ljubljanski grad (photo: Zan Senicar) Križev pot na Ljubljanski grad (photo: Zan Senicar)

Mladi na ljubljanske ulice ponesli molitev

Molitveno vzdušje je vladalo sinoči na ljubljanskih ulicah, ko je več kot sto mladih molilo križev pot. Jakob Rus iz Katoliške mladine je pojasnil, da so molitev začeli na Kongresnem trgu, ...

Peter Prevc (photo: STA) Peter Prevc (photo: STA)

Peter Prevc: Vzgonski veter Svetega Duha vedno deluje

Današnji dan v Planici se bo zapisal v zgodovino. Najuspešnejši slovenski skakalec vseh časov Peter Prevc je pred več kot 20 tisoč gledalci pomahal v slovo več kot 15 letni profesionalni karieri.

Šunka zorjena po tradicionalnem postopku (photo: KZ Laško) Šunka zorjena po tradicionalnem postopku (photo: KZ Laško)

Kako skuhati sočno velikonočno šunko?

Eno od vprašanj, ki se gospodinjam postavlja v teh dneh je, kako skuhati velikonočno šunko, da bo res sočna in okusna. Peter Oprčkal iz Kmetijske zadruge Laško pravi, da je to najbolj odvisno od ...

Pirhi obarvani z naravnimi barvami (photo: Miša Pušenjak) Pirhi obarvani z naravnimi barvami (photo: Miša Pušenjak)

Miša Pušenjak: Naravne barve za pirhe

Skoraj vsaka gospodinja dobro obvlada pripravo pirhov v rjavo rdečih odtenkih, ki najpogosteje temelji na kuhanju jajc v čebulnih olupkih. Bolj kot je čebula temne barve, bolj izrazit je tudi ...