Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Petra StoparPetra Stopar

FOTO: Kardinal Franc Rode nagovoril slovenske romarje v vatikanski baziliki

Cerkev na Slovenskem | 28.09.2016, 13:43 Marta Jerebič

Tretji dan romanja treh škofij v Rim in Assisi so se verniki udeležili papeževe splošne avdience na trgu sv. Petra, nato so poromali skozi sveta vrata vatikanske bazilike in se v njej udeležili svete maše, ki jo je daroval kardinal Franc Rode.

"Bratje in sestre, zbrani ob grobu prvaka apostolov sv. Petra smo tukaj na svetoletnem romanju, kot zahvala za pred desetimi leti nove slovenske škofije. Naj Gospod podpira delo treh pastirjev, ki so tukaj in jih iz srca pozdravljam in vseh vas njihovih sodelavcev in vsega vernega ljudstva, da bi v tem svetem letu usmiljenja vsi doživeli lepo srečanje z Njim, ki nas ljubi, ki nas je prvi ljubil." S temi besedami je kardinal Franc Rode uvedel v sveto mašo, ki jo je daroval pri oltarju katedre v baziliki sv. Petra.

Škofje Lipovšek, Štumpf in Glavan ob kardinalu Rodetu v baziliki sv. Petra
Škofje Lipovšek, Štumpf in Glavan ob kardinalu Rodetu v baziliki sv. Petra © ARO

Cerkev na Slovenskem
Križev pot na Ljubljanski grad (photo: Zan Senicar) Križev pot na Ljubljanski grad (photo: Zan Senicar)

Mladi na ljubljanske ulice ponesli molitev

Molitveno vzdušje je vladalo sinoči na ljubljanskih ulicah, ko je več kot sto mladih molilo križev pot. Jakob Rus iz Katoliške mladine je pojasnil, da so molitev začeli na Kongresnem trgu, ...

Peter Prevc (photo: STA) Peter Prevc (photo: STA)

Peter Prevc: Vzgonski veter Svetega Duha vedno deluje

Današnji dan v Planici se bo zapisal v zgodovino. Najuspešnejši slovenski skakalec vseh časov Peter Prevc je pred več kot 20 tisoč gledalci pomahal v slovo več kot 15 letni profesionalni karieri.

Šunka zorjena po tradicionalnem postopku (photo: KZ Laško) Šunka zorjena po tradicionalnem postopku (photo: KZ Laško)

Kako skuhati sočno velikonočno šunko?

Eno od vprašanj, ki se gospodinjam postavlja v teh dneh je, kako skuhati velikonočno šunko, da bo res sočna in okusna. Peter Oprčkal iz Kmetijske zadruge Laško pravi, da je to najbolj odvisno od ...

Pirhi obarvani z naravnimi barvami (photo: Miša Pušenjak) Pirhi obarvani z naravnimi barvami (photo: Miša Pušenjak)

Miša Pušenjak: Naravne barve za pirhe

Skoraj vsaka gospodinja dobro obvlada pripravo pirhov v rjavo rdečih odtenkih, ki najpogosteje temelji na kuhanju jajc v čebulnih olupkih. Bolj kot je čebula temne barve, bolj izrazit je tudi ...