Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović

Voditeljski pari zakonskih skupin za boljše odnose v družinah

Slovenija | 24.09.2016, 02:47 Marjana Debevec

Društvo Družina in življenje danes in jutri v Zavodu sv. Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano pripravlja izobraževanje za voditeljske pare zakonskih skupin. Seminar je namenjen voditeljskim parom skupin omenjenega društva; zakonskim parom, ki še nimajo svoje skupine, pa se želijo pripraviti na vodenje v prihodnosti in pa tudi vsem voditeljskim parom drugih zakonskih skupin.

Namen srečanja voditeljskih parov zakonskih skupin iz vse Slovenije je v tem, da bi voditeljski pari dobili konkretna znanja za vodenje zakonskih skupin. »Obenem pa tudi to, da bi vsi mi bolj začenjali razumeti trenutek časa, v katerem živimo: da živimo v teh dneh, ko je potrebno res združiti vse potenciale in vse sile za dobrobit naših družin. Zato, da zavarujemo naše družine, da jih ohranimo in usposobimo za boj proti raznim izzivom in raznim napadom na družino, ki ga danes čutimo in doživljamo vse okrog nas«, je povedal Dani Siter iz društva Družina in življenje.

»Jaz verjamem, da pari, ki bodo prišli na ta vikend, bodo najprej doživeli eno skupnost, eno občestvo. Zdi se mi, da tukaj dobijo ljudje občutek, kako naj bi bilo v naši družbi. Tudi delamo to zato, da bi bil to prispevek za našo družbo«, pa je povedala Vilma Siter, ki je dodala, da bi radi z omenjenim izobraževanjem pomagali prižigati luči v tem temačnem svetu in sicer tako, da bi si bolj prizadevali za graditev odnosov.

»Da bi začutili, da je treba za odnos nekaj narediti. In da odnos sam po sebi ne ostane v dobrem stanju in ne raste. In tukaj se mi zdi, da se bomo zbrali tisti, ki nam ni vseeno za naše družine, tisti, ki nam ni vseeno za naše otroke in za naše vnuke«, je še povedala Siterjeva.

Srečanje bodo začeli ob devetih zjutraj s predavanjem, sledile pa bodo delavnice. Med predavatelji so poleg Vilme in Danija Siter tudi ljubljanski pomožni škof Franc Šuštar in Drew in Kit Coons iz Family Life v ZDA.

Poseben program pa bo tudi za mlade animatorje od 14. do 19. leta. Z njimi bo br. Marko Senica z ekipo mladih pričevalcev.

Slovenija, Cerkev na Slovenskem
Uporabljene plastenke (photo: Pixabay) Uporabljene plastenke (photo: Pixabay)

Res to potrebujem?

Praznujemo dan Zemlje – našega skupnega doma, kakor se večkrat izrazi papež Frančišek. Na svetovni in tudi slovenski ravni poteka več pobud, v katere naj bi bila vključena več kot milijarda ljudi ...

Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič) Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič)

Boga bodo vzeli zares!

Na Brezjah je bilo popoldne srečanje družin ljubljanske nadškofije. Geslo srečanja je bilo »Vzemi Boga zares!«. Srečanje so sklenili ob 16. uri s sveto mašo, ki jo je daroval nadškof Stanislav Zore.

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.