Alen SalihovićAlen Salihović
Papež pozdravlja romarje (foto: Radio Vatikan)
Papež pozdravlja romarje

Papež kmalu na obisk v Argentino?

Svet | 26.09.2016, 10:37 Marjana Debevec

Čilski veleposlanik pri Svetem sedežu, Mariano Fernandez Amunategui, je napovedal potovanje papeža Frančiška v Argentino, Urugvaj in Čile v bližnji prihodnosti. Med zasebno avdienco naj bi mu sveti oče pojasnil, da bo vse tri navedene države obiskal v hkrati, je Fernandez povedal v pogovoru za argentinsko agencijo Telam. Natančni datum za potovanje za zdaj še ni določen.

V Čilu in Urugvaju, še posebej pa v Argentini, so ljudje že »polni navdušenja« v pričakovanju morebitnega Frančiškovega obiska, je po poročanju Družine dejal Fernandez. Obenem pa povsem razumejo, »da se mora papež pri ciljih svojih potovanj osredotočati na dežele, ki so v krizi, med katere naše države ne sodijo«, je zatrdil.

Že Janez Pavel II. je leta 1987 vse tri države obiskal v okviru enega potovanja. Takratni obisk je močno »zmanipulirala« tedanja čilska Pinochetova diktatura, je pojasnil diplomat.

Kljub temu je poljski papež navdušil tamkajšnjo mladino in jih spodbudil k sprejemanju krščanskih vrednot. Tudi v Frančišku predvsem mladi rodovi vlagajo veliko upanje. Papež bo po njegovih besedah v državi opozoril na neenakosti, okrepil Cerkev in s sporočilom svoje okrožnice Hvaljen, moj Gospod podal pomembne iztočnice za ravnanje z okoljem.

Papežev obisk Latinske Amerike je pogosto tema pogovorov ob obisku predstavnikov te celine, zaradi izredno natrpanega koledarja obveznosti pa najverjetneje leta 2017 še ne bo na programu.

Spomnimo, da bo papež ta konec tedna obiskal Gruzijo in Azerbajdžan, kjer se bo srečal s predstavniki pravoslavnih in muslimanov. Ob začetku praznovanja 500 letnice reformacije, ki jo protestanti želijo obhajati predvsem v duhu ekumenizma, pa bo obiskal Lund na Švedskem. Osrednja slovesnost bo potekala 31. oktobra, papež pa se bo na Švedskem mudil še 1. novembra.

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...