Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Izimesec (foto: Izimobil)
Izimesec

Kdaj osnovnošolca opremiti s telefonom?

| 26.08.2016, 07:53

Živimo v svetu, kjer komunikacije postajajo čedalje pomembnejše. Dosegljivost, povezanost z ostalimi, dostopnost, po eni strani pomenijo udobje in nam marsikaj olajšajo, po drugi strani pa vodijo v odvisnost in nezmožnost “odklopiti se”. In veliko je staršev, ki so v dilemi, kdaj svojega otroka opremiti s prvim mobilnim telefonom.

V tej dilemi poskušamo zanemariti vidik oziroma prepričevanje v slogu: “Mami, moji sošolci ga imajo tudi!”. Strah nas je tudi resničnih zgodb o odvisnosti od mobilnih igric in neskončnih količin časa, preživetega z mobilno napravo.

Pomembno je, da svojega otroka naučimo pravilne uporabe mobilnega telefona in da mu pojasnimo, da mora biti telefon med poukom pospravljen v torbi. Da služi v primerih, ko je potrebno organizirati prevoz iz šole in prositi babico, da pride prej, ker je odpadla zadnja ura in podobno. Da je prijetneje, če s prijatelji in sošolci klepetaš “v živo”, kot pa samo po telefonu.

Paket brez vezave izimesec je cenovno privlačen –za nizko ceno boste zakupili paket enot, prilagojen vašim in otrokovim potrebam

Da bi bili dobri nameni doseženi, vi pa ne v skrbeh, kakšen telefonski račun vas bo čakal v poštnem nabiralniku, je izimobil pripravil paket izimesec S, ki ponuja 1500 enot po izbiri uporabnika (minute pogovorov, prenosa podatkov oziroma sms-jev), cena paketa pa je le 6,9 eur na mesec. Paket je prilagojen uporabnikom, ki več kot takšne količine mobilnih enot sploh ne potrebujejo. Takšen paket je lahko nagrada ali pa motivacija ob vstopu v novo šolsko leto. Cena paketa je nizka, vezave ni, kakovost vseh storitev pa na najvišji možni ravni, saj izimobil gostuje v omrežju Telekoma Slovenije. Z nakupom paketa izimesec S boste omejili stroške mobilnih storitev in s takšnim nakupom ne boste pretirano dodatno obremenjevali družinskega proračuna.

Zakaj bi plačevali več, kot dejansko potrebujete in porabite?

Statistični podatki kažejo (vir: izračun narejen po podatkih Statističnega urada RS in poročilih AKOS-a za prvo trimesečje 2016), da je v prvem trimesečju letošnjega leta povprečni uporabnik v Sloveniji porabil manj kot 570 enot mobilnih storitev na mesec, povprečen mesečni strošek za mobilno telefonijo pa je bil v letu 2015 kar 21 eur na posameznega uporabnika (vir: podatki Mediane za leto 2015). Povprečno plačujemo torej več, kot dejansko porabimo.

Zato so paketi izimesec prava odločitev za tiste, ki želite nadzor nad porabo mobilne telefonije. S paketi izimesec se enostavno vnaprej odločite, koliko želite plačati za mobilno telefonijo. Najmanjši paket izimesec S ponuja 1500 enot na mesec, ki jih seveda porabite tako, kot želite vi - po svoje, in sicer za samo 6,9 eur mesečno. Paket je posebej primeren za otroke in starejše, saj z velikostjo popolnoma ustreza dejanski potrebi po mobilnih storitvah.

Mobilni račun polnite preko SMS-a, plačujete pa lahko tudi preko bančnega trajnika brez vezave!

Da bo poraba mobilnih storitev izimesec kar najbolj preprosta, lahko svoj račun polnite preko SMS sporočil in ga plačate tudi preko bančnega trajnika. Mobilni račun se vam napolni takoj, plačujete pa vedno za nazaj, enkrat mesečno, direktno z bančnega računa na dan, ki ga izberete sami. Na tak način lahko polnite kadarkoli, 24 ur na dan in kjerkoli (tudi v tujini). Tudi, če sami niste izimobilov uporabnik lahko z SMS sporočilom polnite mobilne račune do 6-im uporabnikom izimobila.

Poleg te storitve in ostalih klasičnih načinov polnjenja (z vrednostnim bonom, ki ga lahko kupite praktično povsod: v trgovinah, trafikah, na pošti, na bencinskih servisih), lahko mobilni račun polnite tudi preko izimobilove spletne strani. Vse to brez vezave, in seveda na izi.

Obdržite svojo številko

Če že imate svojo mobilno telefonsko številko jo obdržite tako, da jo prenesete na izimobil. Prenos številke na izimesec paket je preprost in brezplačen. V prvem mesecu uporabe vam izimobil 3.000 mobilnih enot podari.

Ker je poraba storitev povsem v vaših rokah, ker je brez vezave in cenovno nadvse ugoden, boste s tem paketom razumno zmanjšali mesečne stroške telefona. Več informacij najdete na www.izimobil.si ali brezplačni številki 080 88 11.

Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...