Ljubljana, petek, 20. april 2018, 20:37

Slovesna podelitev nagrad natečaja USZS

V Vili Podrožnik v Ljubljani je včeraj (18. aprila 2018) potekala slovesna podelitev nagrad 16. nagradnega natečaja Urada Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu ob zaključku za diplomska, magistrska in doktorska dela s področja slovenskega izseljenstva in zamejstva.


Začetek šolskega leta v Argentini

Polni novih moči in zagona so v Argentini začeli s poukom v sobotnih slovenskih šolah in tudi v Srednješolskem tečaju ravnatelja Marka Bajuka. O tem pišejo v tedniku Svobodna Slovenija iz Buenos Airesa.


Novice iz Clevelanda

To je dan, ki ga je naredil Gospod, radujmo in veselimo se ga, je odpev psalma na velikonočno nedeljo in v velikonočni osmini. Ne samo velika noč, toda celotno velikonočno tridnevje je bilo zaznamovano s pobožnostjo v naših župnijah tu v Clevelandu.


16. Koroški kulturni dnevi v Ljubljani

Društvo slovensko-avstrijskega prijateljstva v Ljubljani in Klub koroških Slovencev v Ljubljani v sodelovanju z osrednjima koroškima kulturno-prosvetnima organizacijama, Krščansko kulturno zvezo in Slovensko prosvetno zvezo, tudi letos pripravljata Koroške kulturne dneve v Ljubljani.


Velika noč v Lemontu

Ohranjanje običajev je prisotno v pripravi na veliko noč in praznovanje praznike med rojaki v Lemontu pri Chicagu v ZDA. Več nam je povedal frančiškanski pater Metod Ogorevc.


Krst pri Savici

Krščanska kulturna zveza KKZ in župnija Bilčovs sta pripravila recital Krst pri Savici. Režiser je Aleksander Tomaier, ob spremljavi klavirskega virtuoza Tonča Feiniga nastopa Janko Krištof. Premiera bo ta petek v Bilčovsu na avstrijskem Koroškem, sledilo bo še pet ponovitev.


Velika noč v Montrealu

O pripravah na veliko noč in o praznovanju nam je pisal župnik slovenske župnije sv. Vladimirja v Montrealu v Kanadi Franc Letonja.


Številčno manjši v globine skrivnosti

Število rojakov v nemški zvezni deželi Severno Porenje - Vestfalija se zmanjšuje. Nekateri so se odselili v domovino, mnogi so že odšli v večnost. Med tistimi, ki ostajajo, pa so tudi bolniki, ki ne morejo več do cerkve. To se pozna tudi pri obhajanju tako velikega praznika, kot je velika noč.


Velika noč v Hamiltonu

Duhovna priprava na velikonočno praznovanje je bila tudi v slovenski župniji Svetega Gregorija Velikega v Hamiltonu. Tam je veliki petek bolj prazničen dan kot velikonočni ponedeljek, nam je v velikonočni oddaji Slovencem po svetu in domovini povedal župnik Drago Gačnik.


Velika noč v Buenos Airesu

V slovenski skupnosti v Argentini so se v postnem času zavzeto pripravljalil na veliko noč. Ta največji krščanski praznik so tudi praznovali v veselem in radosnem vzdušju na pragu jeseni na južni polobli.


Novejše novice | Starejše novice