Alen SalihovićAlen Salihović

Na pomoč Italiji tudi Slovenska Karitas

Cerkev na Slovenskem | 25.08.2016, 13:18 Petra Stopar

Slovenska Karitas se je pridružila mednarodni mreži in italijanski Karitas, ki je za pomoč po potresu z magnitudo 6,0 že namenila 100.000 evrov.

Denar zbira na transakcijskem računu s številko SI56 0214 0001 5556 761 z namenom Potres Italija.

Katoliška cerkev v Italiji je po navedbah Slovenske Karitas za pomoč prizadetim ljudem takoj namenila milijon evrov. Župnije po vsej Italiji pa je pozvala, naj konkretno podprejo prizadevanja Karitas Italije za pomoč. Prizadeti so se znašli v zelo težkih razmerah, s katerimi se bodo soočali v prihodnjih dneh, tednih in mesecih, so poudarili.

Prostovoljci Karitas v Rieti so takoj začeli z razdeljevanjem nujne pomoči, hrane in drugih osnovnih življenjskih potrebščin. Karitas v Italiji organizira nadaljnjo pomoč ljudem, na pomoč pa ji bo priskočila tudi slovenska organizacija.

Število mrtvih v silovitem potresu, ki je v sredo prizadel osrednjo Italijo, se je po najnovejših podatkih italijanske civilne zaščite davi povzpelo na 247, poškodovanih je bilo 264 ljudi. Reševalci v ruševinah nadaljujejo iskanje preživelih, tla na območju pa se še naprej tresejo.

Cerkev na Slovenskem, Cerkev po svetu
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...