Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Andrej ŠinkoAndrej Šinko

Pritrkovalci iz Lokavca praznujejo 10 let delovanja

Slovenija | 14.08.2016, 00:45

Pritrkovalsko društvo Ivan Mercina in skupina pritrkovalcev iz Lokavca pri Ajdovščini praznujeta 10. obletnico delovanja. Zaznamovala jo bosta z jubilejnim koncertom.

"Glasbene točke se bodo prepletale z avdio-video projekcijo, kjer bomo prikazali zgodovino zvonov, najprej prve zvonove v Evropi, dotaknili se bomo 1. in 2. svetovne vojne, nekaj povedali o povojnem obdobju in nastanku društva ter kaj smo delali do danes," nam je zaupala podpredsednica društva in vodja omenjene skupine Nada Blažko. Za avdio-video projekcije so o tem, kaj pomenijo zvonovi v Cerkvi v Sloveniji in v našem narodu spregovorili škof Metod Pirih, duhovnika Aleksander Lestan in Andrej Vovk, Mojca Kovačič, očividca, ki sta bila priči odvzemu zvonov v njuni vasi med 2. svetovno vojno, in pet pritrkovalcev.

Koncert v dvorani Edmunda Čibeja v Lokavcu pri Ajdovščini se bo začel nocoj ob 20. uri.

Slovenija, Cerkev na Slovenskem
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...