Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Rok MihevcRok Mihevc

Prvič obhajamo praznik sv. Marije Magdalene

Cerkev na Slovenskem | 22.07.2016, 12:44 Marta Jerebič

V Katoliški Cerkvi danes prvič obhajamo praznik sv. Marije Magdalene. Kongregacija za bogoslužje in disciplino zakramentov je namreč pred dobrim mesecem njen godovni dan na papeževo željo povzdignila na raven praznika za vso Cerkev. V odloku z začetka junija pojasnjuje, da se odločitev umešča v sedanji cerkveni kontekst, ki zahteva bolj poglobljen premislek o dostojanstvu ženske, novi evangelizaciji in veliki skrivnosti Božjega usmiljenja.

Marija Magdalena je imela posebno vlogo, saj je bila prva priča, ki je videla Vstalega, in prva glasnica, ki je apostolom oznanila vstajenje Gospoda. Ta pomembnost se danes nadaljuje v Cerkvi, ki želi brez vseh razlik sprejeti moške in ženske katere koli rase, ljudstva, jezika in naroda, da bi jim oznanila veselo novico evangelija Jezusa Kristusa. Papež Frančišek je odločitev o prazniku svete Marije Magdalene sprejel v sklopu jubileja Usmiljenja, da bi izpostavil pomembnost te ženske, ki je pokazala veliko ljubezen do Kristusa in ki jo je Kristus zelo ljubil.

Cerkev na Slovenskem, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...