Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Marjana DebevecMarjana Debevec

Papež obsodil teroristične napade in nasilje

Cerkev po svetu | 24.07.2016, 12:34 Marta Jerebič

Papež Frančišek je pri današnjem opoldanskem nagovoru obsodil teroristične napade in nasilje, zlasti v Muenchnu in Kabulu, kjer je življenje izgubilo veliko nedolžnih ljudi.

“Izražam bližino družinam žrtev in ranjenim. Vabim vas, da se mi pridružite pri molitvi, da bi Gospod vse navdihnil k prizadevanju za dobro in za bratstvo. Bolj ko se nam težave zdijo nepremagljive, varnost in mir pa nejasna, tem bolj vztrajna mora biti naša molitev.”

Tudi današnja fotografija na instagramu papeža prikazuje v molitvi s pripisom: "Molim za vse žrtve terorizma na svetu. Prosim, nič več terorizma! To je pot brez izhoda!”

Sveti oče je prek državnega tajnika napisal tudi sožalni telegram muenchenskemu nadškofu kardinalu Renhardu Marxu. Tamkajšnji napad je označil za grozljivo dejanje nasilja.

Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Eva Golob (photo: ZSPM) Eva Golob (photo: ZSPM)

Eva Golob: Ponosni na podeželske korenine

»Vsako leto pripravimo zelo pester program skozi celo leto in številni naši dogodki so tradicionalni. Eden takih je državni kviz Mladi in kmetijstvo, ki bo (danes) v Velikih Laščah potekal že ...