Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Alen SalihovićAlen Salihović

Pokojni Bud Spencer o Bogu

Cerkev po svetu | 30.06.2016, 09:33 Marta Jerebič

V Rimu bo danes pogrebna slovesnost za italijanskega filmskega igralca Carla Pedersolija, ki je po svetu veliko bolj znan kot Bud Spencer.

V svojih 130 filmih, pogosto v paru s Terencom Hillom, je večinoma upodabljal ogromnega dobrodušnega in debelušnega silaka ter ob tem nasmejal mednarodno publiko. Za razliko od svojih kolegov, ki so hlinili alergije pred presežnim, češ da je pravi kino laičen, Bud Spencer ni nikoli skrival svoje vere v Boga. To pričuje tudi naslednja njegova izjava, ki jo je v svojem prispevku objavil Radio Vatikan, ki komentira, da je šel s pestjo nad vsakogar, razen nad Boga:

»Verjeti moram, da obstaja neka oseba, v mojem primeru Bog. Ko kot odrasel človek spoznam, da sem sredi morja stvari, ki so veliko večje od nas, se moram okleniti Boga v upanju, da bom od trenutka, ko me bo poklical, razumel vse, saj danes ne razumem ničesar...«

Bud Spencer je umrl v ponedeljek v starosti 86 let. Njegov sin je sporočil, da je oče umrl mirno, brez trpljenja, zadnje beseda pa je bila "hvala".

Bud Spencer je bil najprej izvrsten italijanski plavalec in vaterpolist, po izobrazbi pravnik. Prav tako pilot in velik dobrodelnik, ki je celo patentiral več izumov.

V filmih je igral pravo nasprotje, ogromnega dobrodušnega in debelušnega silaka, ki je brez težav premlatil vse, kar mu je prišlo nasproti. Filmsko ime si je leta 1967 izbral zaradi ameriškega igralca Spencerja Tracyja, kar je kombiniral s svojim priljubljenim pivom budweiser.

S Terencom Hillom sta zaslovela leta 1971 s filmom Ime mi je Trinita, zadnji film pa sta skupaj posnela leta 1994. Bud Spencer se je rodil leta 1929 v Neaplju, umrl pa je v ponedeljek v Rimu.

Cerkev po svetu
Križev pot na Ljubljanski grad (photo: Zan Senicar) Križev pot na Ljubljanski grad (photo: Zan Senicar)

Mladi na ljubljanske ulice ponesli molitev

Molitveno vzdušje je vladalo sinoči na ljubljanskih ulicah, ko je več kot sto mladih molilo križev pot. Jakob Rus iz Katoliške mladine je pojasnil, da so molitev začeli na Kongresnem trgu, ...

Peter Prevc (photo: STA) Peter Prevc (photo: STA)

Peter Prevc: Vzgonski veter Svetega Duha vedno deluje

Današnji dan v Planici se bo zapisal v zgodovino. Najuspešnejši slovenski skakalec vseh časov Peter Prevc je pred več kot 20 tisoč gledalci pomahal v slovo več kot 15 letni profesionalni karieri.

Šunka zorjena po tradicionalnem postopku (photo: KZ Laško) Šunka zorjena po tradicionalnem postopku (photo: KZ Laško)

Kako skuhati sočno velikonočno šunko?

Eno od vprašanj, ki se gospodinjam postavlja v teh dneh je, kako skuhati velikonočno šunko, da bo res sočna in okusna. Peter Oprčkal iz Kmetijske zadruge Laško pravi, da je to najbolj odvisno od ...

Pirhi obarvani z naravnimi barvami (photo: Miša Pušenjak) Pirhi obarvani z naravnimi barvami (photo: Miša Pušenjak)

Miša Pušenjak: Naravne barve za pirhe

Skoraj vsaka gospodinja dobro obvlada pripravo pirhov v rjavo rdečih odtenkih, ki najpogosteje temelji na kuhanju jajc v čebulnih olupkih. Bolj kot je čebula temne barve, bolj izrazit je tudi ...