Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović

Izraelci in Palestinci pozvali Evropsko unijo k pomoči

Svet | 23.06.2016, 15:59

Na obisku v Belgiji se sočasno mudita izraelski in palestinski predsednik, Reuven Rivlin in Mahmud Abas. Prvi štiridnevni obisk v državi končuje danes, drugi je v Bruselj dopotoval včeraj. Oba sta imela na programu srečanja s predstavniki ustanov Evropske unije, oba sta prestopila tudi prag Evropskega parlamenta in vsak posebej nagovorila evropske poslance.

Izraelski in palestinski predsednik se v Belgiji mudita v času mednarodnih prizadevanj za obnovitev mirovnih pogajanj na Bližnjem vzhodu. Rivlin je v nastopu pred evropskimi poslanci povedal, da podpira rešitev oblikovanja dveh držav za dva naroda. A hkrati je priznal, da trenutno med Izraelci in Palestinci ni mogoče doseči trajnega mirovnega sporazuma. Med razlogi je omenil popolno pomanjkanje zaupanja med stranema. Evropsko unijo je pozval k pomoči. "Pomagajte nam narediti korak naprej pri vzpostavljanju zaupanja z naložbami v skupna izraelsko-palestinska podjetja, razvojem palestinskega gospodarstva in izobraževanjem."

Za pomoč Evropske unije, da bi prišlo do poštene in pravične rešitve soobstoja dveh držav, je prosil tudi Abas. "Seveda bomo naredili tudi vse, kar je v naši moči, da bi dosegli nacionalno spravo med Palestinci," je obljubil Abas.

Svet, Evropska Unija
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...