Štefan IskraŠtefan Iskra
Andrej NovljanAndrej Novljan
Alen SalihovićAlen Salihović
Papež Frančišek je rad med različnimi ljudmi (foto: RV/EPA)
Papež Frančišek je rad med različnimi ljudmi

Bodi Božje usmiljenje

Cerkev po svetu | 20.06.2016, 07:47 Marta Jerebič

Papeška fundacija Pomoč Cerkvi v stiski je v petek začela mednarodno kampanjo zbiranja sredstev, ki poteka pod geslom Bodi Božje usmiljenje. Zbrana sredstva bodo namenjena številnim delom usmiljenja po svetu.

Papež Frančišek je v video sporočilu vse ljudi po svetu povabil k sodelovanju. Dejal je, da vsi potrebujemo Božje usmiljenje, a tudi, da dajemo usmiljenje, si ponudimo roko, skrbimo drug za drugega in se ne vojskujemo toliko.

Sveti oče je omenjeni organizaciji zato zaupal nalogo, da uresniči dela usmiljenja po svetu. Ob tem je izrazil zaupanje, da bo to izpeljala v duhu, ki ga je podedovala po ustanovitelju, patru Werenfriedu van Straatenu, ki je imel v svojem času vizijo, da je v svetu uresničil te geste bližine, dobrote, ljubezni in usmiljenja.

Sveti oče je sicer tudi prvi dobrotnik v kampanji, ki se bo končala 4. oktobra. Njegov prispevek bo namenjen kliniki sv. Jožefa v Erbilu, ki nudi brezplačno zdravljenje 2800 beguncem različnih veroizpovedi.

Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...