Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović

Ob dnevu Primoža Trubarja vrata odpira predsedniška palača

Slovenija | 07.06.2016, 17:31

V Sloveniji je 8. junij od leta 2010 dan Primoža Trubarja. Za spominski dan avtorja prve knjige v slovenskem jeziku in pobudnika oblikovanja zavesti o enotnosti slovenskega kulturnega, jezikovnega in političnega prostora je bil izbran domnevni datum njegovega rojstva v juniju 1508. Ker je 8. junij državni praznik, bo urad predsednika države odprl vrata za obiskovalce.

Strokovno vodstvo protokola bo obiskovalce popeljalo po predsedniški palači v Ljubljani opoldne in ob 14. uri. V veliki dvorani bo ob tej priložnosti tudi kulturno program, ki ga bodo izvedli učenci osnovnih šol iz Škofljice, Domžal, Kopra in Črnomlja ter Društvo upokojencev Ljutomer. Ob dnevu Primoža Trubarja bo pred predsedniško palačo postrojena častna straža garde Slovenske vojske.

Slovenija, Politika
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...