Štefan IskraŠtefan Iskra
Andrej NovljanAndrej Novljan
Alen SalihovićAlen Salihović

Papežev obisk prve krščanske dežele

Cerkev po svetu | 24.05.2016, 11:00 Marta Jerebič

Papeževo potovanje v Armenijo bo potekalo pod geslom »Obisk prve krščanske dežele«. Logotip, ki je okrogle oblike, pa v ozadju upodablja globoki vodnjak in svetopisemsko goro Ararat, simbol Armenije.

V vodnjaku v Artašatu, kjer danes stoji samostan Khor Virap, je bil skoraj 14 let jetnik sv. Gregor Razsvetljevalec. Po osvoboditvi iz dolgega jetništva je svetnik, ki je postal prvi primas Armenije, skupaj s kraljem Trdatom IV. krščanstvo razglasil za državno vero.

Logotip zaznamujeta dve barvi, rumena in vijolična – to sta uradni barvi Armenske apostolske in katoliške Cerkve. Upodobljena sta tudi grba obeh Cerkva. Na robu logotipa pa lahko vidimo še napisa z datumom in geslom obiska papeža Frančiška v Armeniji.

Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...