Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Andrej ŠinkoAndrej Šinko

VIDEO: Na god Fatimske Matere Božje po Sloveniji začel romati njen kip

Slovenija | 14.05.2016, 10:00

13. maja smo obhajali praznik Fatimske Matere Božje, na dan njenega prvega prikazovanja, 13. maja 1917, v Fatimi. Na Brezjah so se ta dan s slovesno sveto mašo tudi poslovili od kipa Fatimske Marije Romarice.

Včeraj smo praznovali spomin na prvo izmed šestih prikazovanj blažene Device Marije trem portugalskim pastirčkom leta 1917. Marija jih je pozvala: “Molite, veliko molite! Delajte pokoro za grešnike!” V tretjem prikazanju je otrokom pokazala pekel. Videli so ga kot stanje večnega trpljenja in brezupa. “Na koncu bo moje brezmadežno Srce zmagalo,” je zagotovila otrokom. Papež Pij XII. je 31. oktobra 1942 “ves svet, razkosan s strašnimi boji” posvetil njenemu brezmadežnemu srcu.

Ob pripravi na stoletnico Marijinih prikazovanj v Fatimi od 13. maja do 13. oktobra letos po Sloveniji roma kip Fatimske Marije Romarice. Kip so na predvečer praznika slovesno sprejeli na Brezjah, včeraj pa se od njega poslovili po deseti sveti maši.

Bazilika Marije Pomagaj je bila v noči iz 12. na 13. maj ves čas odprta za češčenje Fatimske Marije in celo noč je bilo slišati molitev in pesem. Somaševanje romarske svete maše ob 10. uri je vodil p. Tomaž Menart. P. Tomaž je v pridigi povezal pomen dveh praznikov, god Fatimske Marije ter Binkošti, ki so pred nami. Sveti duh nas spremlja in usmerja naše življenje, če se mu le pustimo, sporočilo Marije pa je podobno vsepovsod, kjer spremljamo njena prikazovanja. V Fatimi, Lurdu in Medžugorju; molite, molite za spreobrnitev grešnikov.

Po sveti maši so se poslovili od kipa Fatimske Marije Romarice in jo pospremili na njeno romanje po Sloveniji. Na Brezje se kip vrne 28. maja, ko bo v baziliki Marije Pomagaj od 11. do 15. ure.

Vir: Brezje

Marija romarica iz Fatime
Marija romarica iz Fatime © ARO

Slovenija, Cerkev na Slovenskem
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...