Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Rok MihevcRok Mihevc

Dan molitve in posta za mir v Iraku in Siriji

Cerkev po svetu | 04.02.2016, 15:26 Marta Jerebič

Organizacija Pomoč Cerkvi v stiski poziva kristjane po vsem svetu, da se pridružijo dnevu molitve in posta za mir v Iraku in Siriji, ki bo potekal na pepelnično sredo, 10. februarja, na temo »Boš nesel križ en dan? Na pepelnično sredo moli in se posti za Irak in Sirijo«.

S pobudo se je organizacija odzvala na prošnjo za molitveno podporo, ki sta jo nanjo naslovila melkitski patriarh Gregorios III. Laham in kaldejski patriarh Louis Sako. Ta je zapisal, da kdor je lahko zapustil Irak, je to že storil. Ob tem je opozoril, da je na milijone otrok v begunskih taboriščih lačnih, predvsem pa so lačni prihodnosti. Želijo hoditi v šolo in želijo imeti svoj dom. Od marca 2011, ko se je začela sirska kriza, pa do danes je Pomoč Cerkvi v stiski prebivalcem Sirije in Iraka zagotovila konkretno pomoč v skupni vrednoti skoraj 28 milijonov evrov.

Cerkev po svetu
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...